Agrico, Emmeloord

1 juni
Een deel van het kantoor van Agrico, wereldwijd speler op het gebied van het vermarkten, het kweken en het doorvoeren van innovaties voor aardappelen, vroeg om een herinrichting. De vergaderruimtes en de receptieruimte voldeden niet meer aan de huidige wensen van de mensen die werken op de locatie in Emmeloord. Noordhuis thuis op kantoor werd gevraagd om mee te denken over een ontwerp voor de ruimtes waar Agrico de komende jaren mee verder kan.

Duurzaamheid en kwaliteit
Bij de keuze van de vloerbedekking waren twee uitgangspunten van groot belang: duurzaamheid en functionaliteit. Anko Fokkens, huismeester bij Agrico: “Ons kantoor wordt intensief gebruikt. De vloerbedekking moet daarom van goede kwaliteit zijn, willen we hier de komende jaren gebruik van kunnen maken.” Tot nu toe lag er altijd tapijt op de vloeren van het kantoor. De twee belangrijkste redenen hiervoor zijn de goede akoestische waarde van tapijt en de warme uitstraling.

Waar tijdens het ontwerpproces ook goed naar is gekeken is de duurzaamheid van de vloerbedekking. Wijtze Postma, projectadviseur bij Noordhuis thuis op kantoor: “Circulaire producten hebben voor mij absoluut de voorkeur boven producten die niet opnieuw kunnen worden gebruikt. DESSO Jeans, het tapijt dat we hebben geselecteerd voor de vloer, heeft het Cradle to Cradle® Zilver certificaat, wat betekent het product voldoet aan strenge eisen op het gebied van milieu en gezondheid. Agrico gaf aan dat deze kwalificatie goed past bij het duurzaamheidsbeleid van de organisatie.”

Voor het bestaande tapijt op het kantoor werd gebruik gemaakt van ReStart®, de dienstverlening van Tarkett die is ontwikkeld voor de inzameling en recycling van gebruikt vloermateriaal. Het gebruikte vloermateriaal wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe vloeren.

Eigentijdse uitstraling
Voor de gebruikers is niet alleen kwaliteit en gemak van belang bij het kiezen voor een vloer. Het uiterlijk en de uitstraling zijn uiteraard ook relevant. Postma: “Voor Agrico waren we op zoek naar een vloer met karakter, een vloer die een eigen identiteit uitstraalt. We stelden DESSO Jeans voor, een vloer die is gemaakt van 100% gerecycled ECONYL© en verkrijgbaar is met een EcoBase™ tapijtrug die verwerkte kalk bevat. Bij uitstek een duurzame tapijtcollectie voor dynamische kantoren.” De kleur van het tapijt is tijdloos en maakt het kantoor daarmee klaar voor de toekomst.

Gemak
Ondanks dat Agrico al eerder tapijt had liggen in het kantoor, was het projectteam dat de restyling coördineerde toch huiverig voor de keuze voor dit soort vloerbedekking. Fokkens: “Voorafgaand aan onze definitieve keuze voor tapijttegels hebben we goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van tapijt. We wilden zeker weten dat we geen naden tussen de tegels zouden zien en dat de randen niet omhoog zouden gaan staan, waardoor mensen kunnen struikelen. Na het lezen van diverse referenties wisten we dat tapijt op veel werkplekken naar tevredenheid worden gebruikt. Wat ook een groot voordeel van tapijttegels is, is dat je in geval van slijtage of een vlek die er niet meer uit gaat alleen de desbetreffende tegel hoeft te vervangen en niet de volledige vloer.”

Tevreden medewerkers
De verschillende gebruikers (de medewerkers van Agrico, het schoonmaakteam en het onderhoudsteam)zijn  tevreden over de vloerbedekking. Fokkens: “De combinatie van gemak, uitstraling en duurzaamheid past perfect binnen ons bedrijf. We zijn erg tevreden over de kwaliteit van het tapijt en we hopen er ook in de toekomst veel plezier aan te beleven.”

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier een greep uit onze referentieprojecten:  https://vloeren.projecten.tarkett.nl/nl_NL/ontdek-tarkett-referenties

Locatie

Download Brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Tarkett BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan