Copyright: MVSA Architects
Copyright: MVSA Architects
Copyright: MVSA Architects
Copyright: MVSA Architects

Grootste overdekte winkelcentrum van Nederland

23 april 2019
In Leidschendam wordt door Ballast Nedam gebouwd aan het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland (117.000 m2): Mall of the Netherlands. Daartoe wordt het bestaande winkelcentrum Leidsenhage vernieuwd en uitgebreid. Het is een enorme klus, waarbij gewerkt wordt volgens het engineering en construct principe. VBI levert de kanaalplaatvloeren. Tot dusver is zo’n 60.000 m2 aan vloerplaten geleverd.

Het grootste winkelcentrum van Nederland bouwen in een tijd dat de verkoop via internet alleen maar toeneemt: het lijkt een gedurfde keuze van eigenaar Unibail Rodamco Westfield. Toch heeft de eigenaar het volste vertrouwen in het plan. Met 230 winkels, 4000 gratis parkeerplaatsen, tal van restaurants en een bioscoop met tien zalen biedt Mall of the Netherlands namelijk meer dan een shoppingwalhalla alleen: mensen kunnen er vanaf 2020 terecht voor een compleet dagje uit. Het nieuwe winkelcentrum wordt fraai vormgegeven, met bijvoorbeeld een betongevel die als een voile over het gebouw heen is geworpen en in alle richtingen kromt.

De voordelen van prefab
Voor bouwer Ballast Nedam is het een uitdagende klus. Niet alleen vanwege de grootte, maar ook omdat het bestaande winkelcentrum tijdens de bouw open blijft. Het winkelend publiek mag daarbij zo min mogelijk hinder ondervinden. Voor de toeleveranciers betekent het just-in-time leveren. Dankzij de toepassing van prefab vloerplaten kan snelheid worden gemaakt. De platen zijn direct na montage volledig belastbaar. Kiezen voor kanaalplaatvloeren is bovendien een duurzame keuze: ten opzichte van een massieve vloer wordt tot 50 procent beton bespaart. Ook is een kanaalplaat 100 procent recyclebaar.

“Voor ons is het vooral wat betreft de logistiek een uitdaging,” vertelt Frank van Dulkenraad, technisch adviseur van VBI. “Qua aantallen is het minder spannend, we doen meerdere van dit soort grote werken per jaar. Dat is één van de redenen waarom voor ons gekozen is.”

Flexibel samenspel
Flexibel kunnen leveren is bij dit project heel belangrijk. Omdat het om een engineering & construct project gaat, wordt er tijdens de bouw nog getekend. Dat betekent dat op het laatste moment nog dingen gewijzigd kunnen worden, waardoor de logistieke planning moet worden omgegooid. “Je moet als toeleverancier kunnen inspelen op de wensen van de aannemer. Soms worden tekeningen wel vier tot vijf keer aangepast voor ze definitief zijn. Er is daarom regelmatig overleg tussen aannemer en leverancier.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met VBI

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan