Kantoor met unieke verbinding met de natuur

2 mei 2019
In De Lier is een sfeervol en bijzonder kantoor gerealiseerd voor een vooraanstaande fabrikant van keramische barbecues. Het gebouw heeft een robuuste, stoere buitenkant en de binnenzijde is vooral sfeervol en licht. Wat het gebouw bijzonder maakt is zijn verbinding met de natuur. Dit wordt onder andere gerealiseerd met een centraal, in het gebouw gelegen, open patio en het gebruik van natuurlijke materialen, zoals het massief houten lineair plafond van Derako.

Het gebouw is ontworpen door de architectenbureaus Paul de Vroom en Sputnik Architects, die hebben gezorgd voor een inspirerende werkomgeving met veel beleving door het gebruik van onderscheidende materialen. In een aantal ruimtes is het Derako massief houten lineair plafondsysteem toegepast, wat voor veel warmte zorgt maar ook de akoestiek in de ruimtes verbetert. In totaal is er door de afbouwer Ceil Con 500 m2 massief houten lineair plafondsysteem geplaatst in de houtsoort Ayous. 

Massief hout maakt productiever en gelukkiger
De Derako massief houten plafond-, wand- en gevelsystemen worden toegepast in zeer uiteenlopende toepassingen; in kantooromgevingen maar ook in ziekenhuizen, winkelcentra, luchthavens en scholen. Niet alleen zijn de systemen uiterst duurzaam met C2C Silver certificering en bijdrages aan BREEAM en LEED, ook leveren ze een grote bijdrage aan het welzijn van de mensen in de ruimte. Dit leidt indirect tot een hogere productiviteit en kostenbesparing.

Er is vanuit meerdere onderzoeken al veel over geschreven; “gezonde” gebouwen leiden tot meer productiviteit. Hierbij kan gedacht worden aan het creëren van schonere lucht, met een goede ventilatie en de juiste bouwmaterialen, zoals massief hout, die zorgen voor een lage VOC uitstoot. Echter, hout kan ook met zijn uitstraling in de afwerking een gebouw “gezonder” maken. Zo is het bewezen dat het zichtbaar aanwezig zijn van hout voor lagere stress niveaus en een verbeterde concentratie zorgt, waardoor de werkprestaties worden verhoogd en ziekte verzuimen lager kunnen uitvallen.

Betere akoestiek in de kantooromgeving
Misschien herkent u het wel; u kunt zich in een kantooromgeving soms slecht verstaanbaar maken of niet geconcentreerd uw activiteiten uitvoeren. Een hol klinkende ruimte met een grote nagalmtijd kan als zeer onprettig worden ervaren. Men zal deze ruimte gaan mijden of is aan het eind van de dag extra vermoeid, wat de gezondheid kan beïnvloeden.  

De systemen van Derako zorgen niet alleen voor prettige visuele beleving, ook verbeteren ze de akoestiek. Massief hout is van nature al een geluiddempend materiaal, maar door de open structuur van het lineair plafondsysteem en de toevoeging van vezelvlies, draagt het systeem nog verder bij aan een betere akoestiek in de ruimte.

Ook Derako voor uw project?
De Derako systemen zijn projectoplossingen op maat waarbij het ontwerp van de architect leidend is. Naast maatwerk heeft Derako ook standaardproducten, om zo voor elke ruimte, behoefte en budget een massief houten oplossing te bieden. De Derako adviseurs informeren u graag verder.


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Derako International B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Derako International B.V.

Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan