De foyer gaat naadloos over in de bibliotheek en het grand café van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De foyer gaat naadloos over in de bibliotheek en het grand café van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Burgerzaken dichtbij de haard en de foyer, Het Huis van Waalre is ontworpen als een open huis.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Wachtgebied bij de haard.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Bibliotheek in Het Huis van Waalre met kinderboeken.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Bibliotheek annex grand café in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Bibliotheek in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Binnenkomst in een open en transparante omgeving.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De verbinding met het bos is zichtbaar gemaakt in 'schaduwen' op de mobiele wanden in vergaderzalen.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De raadzaal annex trouwzaal in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De raadzaal annex trouwzaal in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De raadzaal annex trouwzaal in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zicht vanaf het kantoorgebied op de eerste verdieping van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Informele overlegruimte en kluisjes in het kantoorgebied van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Informele overlegruimte en kluisjes in het kantoorgebied van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De foyer gaat naadloos over in de bibliotheek en het grand café van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De foyer gaat naadloos over in de bibliotheek en het grand café van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Burgerzaken dichtbij de haard en de foyer, Het Huis van Waalre is ontworpen als een open huis.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Wachtgebied bij de haard.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Bibliotheek in Het Huis van Waalre met kinderboeken.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Bibliotheek annex grand café in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Bibliotheek in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Binnenkomst in een open en transparante omgeving.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De verbinding met het bos is zichtbaar gemaakt in 'schaduwen' op de mobiele wanden in vergaderzalen.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De raadzaal annex trouwzaal in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De raadzaal annex trouwzaal in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
De raadzaal annex trouwzaal in Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zicht vanaf het kantoorgebied op de eerste verdieping van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Informele overlegruimte en kluisjes in het kantoorgebied van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Informele overlegruimte en kluisjes in het kantoorgebied van Het Huis van Waalre.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas
Zonering van het kantoor aangebracht in kleur die iets verteld over gebruik en geluid in de ruimte.
Copyright: Bart van Overbeeke Fotografie & Burobas

Het Huis van Waalre

5 maart
De nieuwe invulling van het heropende gemeentehuis van Waalre is veel meer dan een regulier gemeentehuis. Het startpunt: het samenbrengen van mensen en zorgen voor ontmoetingen. Hier vanuit kwam dit prachtige warme en huiselijke interieur tot stand, ontworpen door Burobas. Het sluit ten eerste aan bij de behoeftes en verbondenheid van de mensen van Waalre. En is bovendien in de meest letterlijke zin: Het Huis van Waalre.

De nieuwbouw in de bossen van Waalre is een open huis. Hierdoor gaat het interieur naadloos over in de prachtige bosrijke omgeving. Er is een omgeving ontworpen waarin burgerzaken, de bibliotheek, en de foyer van de theaterzaal natuurlijk samen gaan in een gastvrije ambiance. Voor het gemeentehuis dat in 2012 volledig verwoest werd door een aanslag is een nieuwbouw op dezelfde plek herrezen.

Het interieur is bedacht rondom het thema ‘het nieuwe samenwerken’. Samen met alle toekomstige gebruikersgroepen van het gemeentehuis is er ten eerste vastgesteld aan welke eisen het nieuwe interieur moet voldoen. Burobas heeft daarnaast in samenspraak met alle stakeholders een hybride omgeving bedacht waarin grand-café, bibliotheek, burgerzaken, werkplekken en vergaderen vloeiend in elkaar over gaan.

Het nieuwe gemeentehuis moest een groen gebouw worden. Een duurzaam ‘0-op de meter’-gebouw. De beleving van een ‘groen’ gebouw is toen vertaald in de sobere aardetinten waarbinnen het levend groen dat gebruikt is, ten eerste goed tot uitdrukking komt.

De gemeente koos ervoor om medewerkers te laten flexwerken in het gebouw. Hiervoor hebben wij een zonering aangebracht in kleur die iets verteld over het gebruik van de ruimte in relatie tot geluid. De beige kleurloze zone is de stiltezone. De groene zone die rechtstreeks in open verbinding staat met de vide is de dynamische zone waar men elkaar mag storen / aanspreken. Tot slot is de tussenvorm blauw.

De trouwzaal annex raadzaal kenmerkt zich in het multifunctioneel gebruik. Dit deel bevindt zich in het enige overgebleven stukje monument. Er ontstaat een lichte sculpturale ruimte door het spuitakoestiek van de wanden.

In de hal hangt een spreuk die luidt: er is altijd een nieuw begin. Passend bij het nieuw herrezen Huis van Waalre.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Burobas

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan