Duurzame platdakconstructie Pontsteiger
Copyright: TotaalDakConcept
TotaalDakConcept betrokken bij dak Pontsteiger
Copyright: TotaalDakConcept
Duurzame platdakconstructie Pontsteiger
Copyright: TotaalDakConcept
TotaalDakConcept betrokken bij dak Pontsteiger
Copyright: TotaalDakConcept

TotaalDakConcept droeg bij aan dak Pontsteiger

15 januari 2019
Het appartementencomplex Pontsteiger aan de oevers van het IJ in Amsterdam is een blikvanger van jewelste. Het indrukwekkende 90 meter hoge bouwwerk is zeker voor de binnenvarende schepen een markant baken van de nieuwe wijk in de Houthaven. Niet alleen wat vormgeving (architectenbureau Arons & Glauff), maar ook wat materialisatie betreft, is Pontsteiger een uniek gebouw. De opvallende, in zes tinten geglazuurde gevelstenen zorgen voor een letterlijk schitterende aanblik. De 25 verdiepingen tellende Pontsteiger herbergt behalve koop- en huurappartementen, horeca en bedrijfsruimten, afmeerplekken voor boten en een kelder met fietsenstalling en parkeergarage. 

Stadspoort

Pontsteiger heeft iets weg van een stadspoort en biedt ruimte aan 66 luxe koopwoningen en 252 huurwoningen. Kenmerkend is het geweldige uitzicht, niet alleen vanuit de appartementen, maar ook vanuit de glazen lift. Passend bij de statuur van het bouwwerk is de entree: een 200 meter lange en 30 meter brede pier.

TotaalDakConcept

TotaalDakConcept heeft door de samenwerking met Kingspan, Icopal en Van Wylick, een belangrijk aandeel gehad in de realisatie van de platdakconstructies van Pontsteiger, waarbij nadrukkelijk aandacht is besteed aan de energieprestaties. Het EPC van het gebouw is met 0,25 beduidend lager dan de wettelijk voorgeschreven 0,4. Duurzame oplossingen voor het platte dak zijn ook te vinden in de online bestekservice van TotaalDakConcept.

Kingspan

Kingspan heeft voor een goede isolatie en afwerking meer dan 6.000 vierkante meter aan Kingspan Therma TR24, TR26 FM en TT46 FM Platdak Plaat toegepast. De Kingspan Therma TR24 Platdak Plaat is een PIR hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, die aan één zijde voorzien is van een gebitumineerd glasvlies en aan de andere zijde van een mineraal glasvlies. Kingspan Therma TR26 FM Platdak Plaat en Therma TT46 FM Afschot Dakplaat zijn PIR hardschuim isolatieplaten met een vezelvrije kern en die aan twee zijden voorzien zijn van een alu meerlagen complex. Beide platen voldoen aan de strenge brandveiligheidseisen, vastgesteld door Factory Mutual (FM approval).

Icopal

Icopal leverde onder meer de bitumineuze dakrollen EshaGum 470 (WS) en EshaBase (P EPS, 260 z/z, 460 en 460 3mm). De EshaGum 470 WS is een wortelwerende dakbaan, die speciaal ontwikkeld is voor vegetatiedaken. EshaGum 470, dat wordt toegepast als toplaag voor platte en hellende daken, bevat minimaal 15% gerecyclede grondstoffen. De EshaBase P EPS dakrollen worden mechanisch bevestigd op een schroefbare ondergrond (staal/hout) en zijn ook geschikt bij losliggende systemen waarbij de dakconstructie (beton/hout) het gewicht van de ballastlaag kan dragen. Door de speciale samenstelling van EshaBase P EPS worden deze dakrollen ook toegepast op ongecacheerde EPS isolatie platen.

Van Wylick

Van Wylick, isolerende mortels BV leverde de lichte afschotmortel Betopor C-EPS, die als basis cement, gerecyclede polystyreenkorrels, vermiculite en toeslagstoffen heeft. Hiermee is op het dak van het Amsterdamse appartementencomplex  een sterke, drukvaste isolatie en naadloze afschotlaag gerealiseerd. Het voordeel van de isolerende en brandveilige Betopor C-EPS is dat tijdrovende handelingen voor het afzonderlijk aanbrengen van dampremmer, isolatie afschotplaten en noodlaag achterwege blijven. Betopor C-EPS verenigt deze handelingen namelijk in één werkgang. Dat is tijd- en kostensparend. Het dakoppervlak dat met Betopor C-EPS wordt verkregen, is geschikt voor elke gewenste waterdichte dakafwerking. Bovendien wordt door het inwellen van platen EPS, PUR of PIR de isolerende prestaties van het platte dak vergroot.

 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met TotaalDakConcept

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan