Akoestiek in kantoren
Copyright: Rockfon
Akoestiek in kantoren
Copyright: Rockfon
Akoestiek in kantoren
Copyright: Rockfon
Akoestiek in kantoren
Copyright: Rockfon

Whitepaper 'Een gezond rendement'

15 november 2018
Kantoorverhuurders kunnen het rendement van incourante kantoren verhogen door te investeren in akoestische plafondoplossingen. Dat blijkt uit het whitepaper ‘Een gezond rendement’ van Rockfon (onderdeel van de ROCKWOOL Group). Kantoren met een goede akoestiek stimuleren de arbeidsproductiviteit en de gezondheid van werknemers, blijkt uit internationale studies. In de markt is veel vraag naar deze ‘gezonde kantoren’, maar het aanbod is klein. Door te investeren in akoestische plafonds spelen verhuurders in op deze vraag, wat de verhuurbaarheid en waardestijging verbetert.

Actuele problematiek
Het overaanbod van kantoren is al jarenlang een probleem voor kantooreigenaren en -verhuurders. Hoewel de leegstand is afgenomen, staat nog altijd ruim 6 miljoen vierkante meter kantoorruimte te huur of te koop. Dat is slecht nieuws voor eigenaren en verhuurders die wel kosten maken, maar geen huurinkomsten ontvangen en tegelijk de waarde van hun object zien dalen. Kan renovatie een oplossing bieden en welke rol is hierin weggelegd voor akoestische plafondoplossingen? In het whitepaper ‘Een gezond rendement’ van Rockfon wordt deze vraag beantwoord.

Renovatie biedt kansen voor waardestijging kantoren 
Uit het whitepaper blijkt dat de huurinkomsten van kantoren na jaren van daling weer stijgen, maar dat de waardestijging van de kantoren achterblijft. Kantooreigenaren zien in renovatie een kans om de verhuurbaarheid en waardestijging van hun incourante kantoren te verhogen. Er is veel vraag naar flexibele en duurzame kantoren die de productiviteit en het welzijn van werknemers (well being) bevorderen en aantrekkingskracht uitoefenen op nieuwe medewerkers (employer branding). Het aanbod van deze ‘gezonde kantoren’ is schaars.

‘Gezonde kantoren’
Het whitepaper laat zien dat het optimaliseren van de akoestiek essentieel is om tot een ‘gezond kantoor’ te komen. Akoestiek is de op één na grootste oorzaak van verlies aan productiviteit en discomfort. De akoestiek dient verbeterd te worden aan de hand van de 4C’s (Concentration, Contemplation, Communication, Cooperation), die vertaald kunnen worden naar de vier belangrijke akoestische parameters (geluidsdrukniveau, nagalmtijd, spraakverstaanbaarheid en geluidsisolatie). Omdat het plafond het grootste vrije oppervlak in de ruimte is, begint akoestische optimalisatie logischerwijs bij het plafond. 

Akoestische plafondoplossingen
Leveranciers van akoestische plafonds (zoals Rockfon) bieden diverse alternatieven voor de traditionele 600x600 mm rasterplafonds. Plafondoplossingen laten akoestische experts toe om de akoestiek per ruimte te berekenen op basis van de wensen van de gebruiker/investeerder. Daardoor blijft het plafond de voorkeursoplossing om een goede akoestiek te waarborgen, mogelijk aangevuld door wandoplossingen of andere oplossingen. Bij een aantal van deze aanvullende akoestische maatregelen, zoals meubilair, gordijnen en planten, is het echter moeilijk om de juiste akoestische waarden te berekenen. 





 
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockfon (ROCKWOOL B.V.)

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Rockfon (ROCKWOOL B.V.)

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan