Structuur bepaalt de samenhang

17 oktober 2018
Volgens de woordenboeken is ‘vorm’ de zichtbare, uiterlijke gedaante van onderdelen die een samenhangend geheel zijn. Het verschil met ‘structuur’ is subtiel en heeft betrekking op de complexe interne samenstelling ofwel de manier waarop een samengesteld geheel is opgebouwd. 

Grafische vormen maken het geheel
De producten van Triflex zijn ook erg geschikt om kunstdecoraties op de weg mee aan te brengen. Na de renovatie van de panden aan de Henrick de Keijserstraat in Amsterdam ontstond het idee om een kunstwerk te realiseren voor de bewoners. Er werd een ‘straatkleed’ ontworpen. Op het eerste gezicht lijkt het kunstwerk een kleed met klassieke motieven. Maar wie beter kijkt, ziet dat de grafische vormen het verhaal vertellen van de buurt en haar geschiedenis. Over de sjablonen werd Preco Cryl Kaltplastik SP 3K gespoten en het eindresultaat mag er wezen: een prachtig straatkleed gemaakt met een duurzaam product.

"Met Triflex ProDetail is de complexe draagstructuur van het als broeikas dienstdoende kunstwerk op betrouwbare wijze waterdicht afgewerkt."

Futuristische afdichting
?
De uitstraling van deze futuristisch ogende glazen koepel wordt vooral bepaald door de meerdere driehoekige platen die zijn gemonteerd op een houten constructie. Met Triflex ProDetail is de complexe draagstructuur van het als broeikas dienstdoende kunstwerk op betrouwbare wijze waterdicht afgewerkt. De bewoners en bezoekers van het Oostenrijkse Ökopark in Hartberg kunnen nog jarenlang genieten van dit bijzondere gebouw.

Transparantie in de hoofdstad
Het hoofdkantoor van de ING Groep vormt een ijkpunt aan de zuidwestelijke toegang tot Amsterdam. ING heeft met het gebouw transparantie, milieubewustzijn en gerichtheid op vernieuwing willen uitstralen. Deze wensen zijn in de vorm gegoten van een futuristisch gebouw dat vrijwel geheel is omgeven door glas. Veel aandacht is daarbij geschonken aan de toepassing van natuurlijke materialen en het treffen van energiebesparende maatregelen. Voor de afwerking van de details is gekozen voor Triflex ProDetail. In het gebouw hebben veel ruimten een wijds uitzicht. Het interieur wordt gekenmerkt door een groot aantal atria, loggia’s, patio’s en binnentuinen waarvan de aanwezigheid door de transparantie van het gebouw overal voelbaar is. 

Triflex biedt structuur
Naast vele kleuren biedt Triflex verschillende afwerkingen. Zo stemt u uw vloeren optimaal af op de bouw- of woonstijl. Soms is voor de veiligheid een antislipstructuur gewenst. In andere gevallen moet een oppervlak vooral eenvoudig schoon zijn te maken en is er voorkeur voor een gladde afwerking. Afhankelijk van het oppervlak heeft Triflex passende oplossingen. Soms functioneel: een grove instrooikorrel voor een hellingbaan bijvoorbeeld. Soms esthetisch: gekleurd kwartszand, of Triflex Colour Mix of Triflex Stone Design voor de woningbouw. 

Informatie
Weten wat Triflex voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via +31 38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan