Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen

Kantoor HTCE 97 - Brunel, Eindhoven

16 oktober 2018
Eind 2013 ontving Pauwert Architectuur de uitnodiging om een beeld te ontwerpen voor een nieuw te bouwen kantoor voor Brunel namens de High Tech Campus Eindhoven. In een intensieve, korte ontwerp- en bouwtijd werd het gebouw binnen 13 maanden in gebruik genomen. Het markeert nu trots de A2-entree van de slimste vierkante kilometer ter wereld.

Sinds een aantal jaren is de High Tech Campus uitgegroeid tot hét centrum voor hoogwaardige technologische ontwikkelingen in Nederland. De campus groeit gelijkmatig met nieuwe toonaangevende R&D bedrijven. HTC 97-Brunel is onderdeel van die groei op een unieke locatie op de High Tech Campus. Als entreegebouw voor de op- en afrit van de N2 vormt dit het kopgebouw van een serie van 7 campusvilla’s. Met een duidelijke zichtbaarheid vanaf de snelweg A2-N2 en een directe koppeling met het hart van de campus door de kenmerkende verbindende waterpartij heeft het gebouw een prominente ligging gekregen binnen de stedenbouwkundige lay-out van de campus. Deze lay-out, gebaseerd op een virtueel grid van 14.4x14.4 meter, bepaald de positie en maatvoering van de gebouwen met het landschap als drager. Op het grid zijn gebouwen gepland in een lamelvormige opzet. HTC 97-Brunel wijkt hier vanaf door haar positie bij de entree tot de campus. Het gebouw is zowel op de Strip, het centrum van de campus, als op de snelweg georiënteerd. In afwijking van het stedenbouwkundig plan is voor het ontwerp dan ook voor een alzijdige spiegel symmetrische opzet gekozen die recht doet aan de plek en alle omringende (landschappelijke) kwaliteiten. Daarnaast zijn de reeds aanwezige architectonische kenmerken van de campusgebouwen en het stedenbouwkundige grid geïnterpreteerd en uitvergroot. Het maakt HTC 97-Brunel tot een representatief icoon van de campus.

Het gebouw is rondom voorzien van glazen gevels. Deze gevels geven zicht op het omringende landschap en maken de prachtige omgeving in het hele gebouw voelbaar. De dubbele hoogte van de puien in combinatie met het reliëf en diepte van de gevel geven de villa een elegante en luxe uitstraling. Het aluminium van de dichte geveldelen reflecteert het licht en de kleuren van het heidelandschap van de campus. Het materiaal voegt zich daardoor prachtig in de natuur én sluit goed aan bij de high tech uitstraling van de gebouwen op de campus. De matzwarte neggen van de gevelstructuur maken het gebouw eigentijds en scherp. Binnen de compacte plattegrond zijn verticale visuele verbindingen gemaakt tussen de verschillende verdiepingen door middel van een atrium. Een spectaculaire trap linkt alle werkvloeren. HTC97-Brunel is daarmee een levendige werkplek in uitermate dynamische omgeving geworden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Pauwert Architectuur

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan