Finstral Studio

17 oktober 2018
FINSTRAL is een bedrijf dat technologieën ontwikkelt en produceert voor ramen in industriële en particuliere gebouwen. 45 jaar ervaring, flexibele bedrijfsstructuren en een hoge professionele competentie staan garant voor kwaliteit en technische vooruitgang.

Een groeiend bedrijf.

Om aan de toenemende marktbehoeften te voldoen, werd in Gochsheim een nieuw klantencentrum gepland. Op een oppervlakte van 550 m² vinden klanten alle informatie over technologische vooruitgang en klantgerelateerde oplossingen in raamontwerp. Omdat ramen en licht met elkaar in interactie zijn, werd een professionele partner gezocht om te voldoen aan de complexe eisen van de aannemer. Performance in Lighting GmbH nam deze taak op zich en werkte lichtontwerpconcepten uit op basis van de door de architect gemaakte ontwerpen.

Het resultaat is een klantencentrum dat de bedrijfsfilosofie van FINSTRAL uitstraalt. Aan de buitenkant, vanaf ver zichtbaar, heeft het gebouween horizontale roosterstructuur op het dak. Het zogenaamde vliegende dak is vakkundig uitgelicht met GUELL schijnwerpers. Het vliegende dak symboliseert de structuur van de vensters en toont zo de expertise van het bedrijf, zelfs in het donker.

Voor het verlichten van het parkeerterrein en de verkeersroutes naar het gebouw werden paaltop- en bolderarmaturen van de SPILLO-serie geselecteerd. Dit product integreert onopvallend maar krachtig in de buitenruimte van het klantencentrum.

Omdat er geen tweede kans is voor een eerste indruk, is het entreegebied het belangrijkste onderdeel voor de bezoekers. In navolging van het lichtontwerp werden hier lineaire SL764 aluminium profielarmaturen met een speciale 3D-lichtoptiek toegepast. Het licht is niet alleen naar beneden gericht maar ook naar opzij. Deze ruimtelijke indruk wordt versterkt door de Mikado-opstelling van de lichtprofielen. Voor de projectplanning werd gebruik gemaakt van LIGHT-PERFORMER® van Performance in Lighting. Deze online-tool biedt direct alle benodigde commerciële en technische informatie tot aan de berekening van de lichttechniek met een lichtontwerpprogramma. Voor de verticale verlichting van de wanden zijn plafondinbouwarmaturen van de EB435-serie gebruikt. De conische structuur van de lichtaccenten dient als leidraad in de ruimte.

Een eyecatcher in het gebouw is de zwevende trap, die leidt naar de eerste verdieping. Het trapbordes is verlicht door opbouwarmaturen van de WL400-serie, met een hoogwaardige glasapplicatie die het zwevende karakter accentueert. 

Ook in de andere ruimtes voor klanten werd het lichttechnische principe van accentuering met EB435 en lijnen met SL764 consequent voortgezet. 

De technische ontwikkeling zien we niet alleen in de venstertechnologie maar ook in de verlichtingstechnologie. LED's met een lange levensduur, geringe kleurtolerantie en een nauwkeurige lichtsturing zijn de basis voor moderne armaturen, die zelfs na jaren nog het beste geven: het licht.

Locatie

Download Brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Performance in Lighting

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Performance in Lighting

Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Performance in Lighting
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan