Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur
Copyright: Pauwert Architectuur

Transformatie Rabobank Dommelstreek, Geldrop

8 oktober 2018

1.      Een aantal jaar geleden zijn 3 Rabobankvestigingen (Nuenen, Geldrop en Heeze) gefuseerd in de Rabobank Dommelstreek. Voor de nieuwe huisvesting van deze bank is gekozen voor uitbreiding van een bestaand pand aan de Laan der 4 Heemskinderen te Geldrop. Een uitbreiding waarin het bestaande bankgebouw is behouden en het hart vormt van het nieuwe kantoorgebouw Rabobank Dommelstreek.

Kloppend hart

Het bankgebouw uit de jaren ’80 voldeed niet aan de ruimtelijke en bouwfysische eisen die de Rabobank stelde aan het gebouw. De nieuwe kantooromgeving moest een representatie worden van de visie van de bank: duurzaam, flexibel, transparant en multifunctioneel. In de uitvraag stelde opdrachtgever dan ook een hergebruik van het gebouw voor met een verdubbeling van het bestaande programma op een krappe locatie. De oplossing voor hergebruik, uitbreiding en duurzaamheid is gevonden in het inpakken van het bestaande gebouw met nieuwe flexibel indeelbare vloervelden. Een ingreep waarmee het oude gebouw letterlijk het kloppende hart van het nieuwe gebouw wordt. De oude structuur geeft ruimte aan een atrium dat licht diep het gebouw in laat. De nieuwe gevels borgenalle ruimtelijke en bouwfysische wensen en eisen.

Symbiose van oud & nieuw

De dialoog tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ resulteert in een levendig spel van materiaal en structuur, dat staat of valt bij de consistentie in uitwerking van de nieuwe gevels en de aandacht voor hergebruik van bestaande elementen. Hierin is niet gekozen voor een harde markering tussen oud en nieuw, maar juist voor een subtielere oplossing in het samenvloeien van verschillende structuren die complementair aan elkaar zijn. Deze aanpak is ondanks een scherpe aanbesteding terug te zien in de precisie van sloop en aanheling en levert verrassende en interessante ruimtes.

Kenmerkend materiaalgebruik

De opschaling van het gebouwvolume in verdubbeling van het programma past in de maat en schaal van de Laan der 4 Heemskinderen. De nieuwe gevels geven betekenis aan een voorheen kleurloze en ongedefinieerde plek in het centrum van Geldrop. Om de heldere, eenduidige structuur van het nieuwe gebouw scherp te stellen zijn de dichte gevelelementen uitgevoerd in wit Corian®.  Het materiaal biedt het voordeel van naadloze overgangen, duurzaam, eenvoudig in onderhoud, weerbaar en de mogelijkheid tot reparatie. Deze scherpte is ook doorgevoerd in detaillering en uitvoering van de zonwering. De aluminium screens zijn speciaal voor dit doel voor het project ontwikkeld in een brede vlakverdeling van 3,6 m. Hierdoor zijn aansluitdetails minimaal. Het geweven aluminium benadrukt de abstractie van het gebouw met behoud van optimale transparantie van de werkplekken naar de omgeving.

 Het gebouw is daarmee een resultante van een duidelijk wensenpakket van de opdrachtgever. Een verlengstuk van de visie van de bank. Een geslaagde symbiose.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Pauwert Architectuur

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan