Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.
Copyright: Fred Tigelaar / Heddes Bouw & Ontwikkeling b.v.

IKC De Kreek (fase 2)

19 juni 2019
IKC de Kreek is een licht en transparant integraal kind centrum, waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar zich kunnen ontwikkelen in een flexibele omgeving van vloeiende leerpleinen. De Kreek ligt in het centrum van de wijk Bangert en Oostpolder in Hoorn. Het centrumblok met  MFA Kreek en commerciële functies vormt zowel in functie als in uitstraling het hart van de wijk.

Integraal kind centrum
De Kreek is in twee fases gerealiseerd en bestaat uit een centraal hart met gezamenlijke functies, waaraan twee onderwijsvleugels verbonden zijn. De eerste fase bestaat uit het centrale hart met de eerste vleugel, en biedt onderdak aan een Dalton basisschool, peuterspeelzaal, BSO, sporthal, buurthuis en een (school)bibliotheek. In de tweede fase is de Kreek met een tweede vleugel uitgebreid tot een volwaardig integraal kind centrum. Deze vleugel biedt ruimte aan een openbare basisschool, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Bij de ruimtelijke uitwerking van het onderwijsconcept zijn alle gebruikers een vergaande samenwerking aangegaan, die in de hele Kreek en met name in de tweede vleugel duidelijk voelbaar is.

Centrale leerpleinen
Grote vloeiende leerpleinen vormen de basis van het ontwerp, waarbij zelfstandig en uitdagend onderwijs en de interactie tussen de gebruikers centraal staat. Vanuit de kleine instructielokalen kunnen de kinderen uitwaaieren om te werken op de leerpleinen, waar diverse speel- en leerplekken zijn gerealiseerd. Naast de vaste interieurobjecten zijn hiervoor ook  ruimte-scheidende kasten integraal mee ontworpen in het plan.

Door de begane grond aan de noord- en oostzijde van het gebouw op te tillen ontstaat er een stevig stedenbouwkundig blok met meer geborgenheid in de lokalen langs de straat. De interne hoogteverschillen vormen daarbij een natuurlijke barrière tussen de verschillende gebruikers, brengen eigenheid binnen iedere open leeromgeving en bieden ruimte aan tribune trappen voor multifunctioneel gebruik. Voor een goede toegankelijkheid liggen het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal aan de westzijde op gelijk niveau met het maaiveld. De extra hoogte maakt deze ruimtes zeer licht en geeft de mogelijkheid speeltoestellen te plaatsen.

Duurzaam gebouw
Door het dak in het hart van het gebouw met een houten tafelconstructie op te tillen is op de eerste verdieping een hoog en licht leerplein, met een warme uitstraling gecreëerd. De entreezone met garderobe en toiletten staat als een centraal blok in deze hoge ruimte. De houten, extra hoge, constructie maakt het mogelijk om een indien gewenst een entresol-verdieping toe te voegen. Bij een uitbreiding kunnen ondersteunende functies eenvoudig verplaatst worden naar deze verdieping, waarbij de vrijgekomen ruimtes als instructielokalen in gebruik kunnen worden genomen. Het slim gekozen kolommen grid maakt het gebouw uitermate flexibel en toekomstbestendig.

Naast toekomstbestendigheid is er ook rekening gehouden met de impact van energie- en materiaalgebruik van het gebouw. Waar Fase 1 van de Kreek al voldeed aan BENG i.c.m. een GPR score van 9.1, wordt in Fase 2 nul-op-de-meter (EPC -0.27) gerealiseerd met een gebouw dat op bijna alle punten voldoet aan Frisse scholen Klasse A.

Warme uitstraling
In beide fases van de Kreek zijn in volumetrie en uitwerking van de gevel gelijke ingrediënten toegepast. De gebouwen zijn verbonden middels een glazen voeg en laten een sterke samenhang zien met een zekere mate van individualiteit. Het gebouw is op een sokkel geplaatst van zwarte breuk betonstenen, die plaatselijk omhoogkomt. Zwevend boven de glazen strook van geanodiseerde aluminium puien is een houten volume geplaatst, van hergebruikte 100 jaar oude lariks latten. Kleur accenten in de gevel geven de school een kindvriendelijk uiterlijk. In het interieur komen deze kleuren op een zachtere (pastel) wijze terug. Het toepassen van houten elementen, zachte kleuraccenten en akoestisch vilt in de ronde vormen van het interieur geven de school een warme kindvriendelijke uitstraling.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met rudy uytenhaak + partners architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van rudy uytenhaak + partners architecten

rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
rudy uytenhaak + partners architecten
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan