Rockzero Daksystemen® Buitenplaats van Ruytenburg

26 juli 2018
Op de plek waar Willem van Ruytenburch – de man met gele hoed op Rembrandts Nachtwacht – ooit zijn buitenplaats had, bouwt Heijmans in nauwe samenwerking met de gemeente Vlaardingen aan de levendige nieuwbouwwijk Buitenplaats van Ruytenburch. Een aantal woningen werd onlangs voorzien van de innovatieve Rockzero Daksystemen van ROCKWOOL. Daarmee zijn de woningen, die de sfeer en stijl ademen van eind 19e/begin 20e eeuw, helemaal klaar voor de toekomst.

De wijk telt circa 175 woningen en biedt een divers aanbod aan woningtypen in het hogere segment: rijtjeshuizen, appartementen, vrijstaande en patiowoningen. De charmante erkers, veranda’s, luiken, ornamenten en tuinmuren met doorkijkjes geven de wijk een aantrekkelijke, haast pittoreske uitstraling met een knipoog naar de rijke historie van de buurt. Tegelijk worden de woningen voorzien van moderne duurzaamheidsmaatregelen, zoals zonnepanelen. Daarmee past de wijk perfect binnen de plannen van de gemeente om de stad aantrekkelijker te maken en houden voor gezinnen. Eind januari ging het nieuwbouwproject van start. Naar verwachting legt Heijmans in 2019 de laatste hand aan het project.

Optimaal geïsoleerde dakconstructie
Heijmans besloot de woningen uit te rusten met Rockzero Daksystemen: de nieuwste prefab innovatie voor hellende daken van isolatiefabrikant ROCKWOOL. Het is het eerste nieuwbouwproject waar Heijmans de daksystemen toepast. “Wij zijn een innovatieve speler in de bouw, passen graag nieuwe ontwikkelingen toe. Daarbij streven we een hoge kwaliteit na”, aldus projectmanager Ruud Kerver van Heijmans. Dankzij de specifieke opbouw van Rockzero Daksystemen, gemaakt van steenwol isolatie, kent de oplossing een aantal unieke voordelen. Zo zijn isolatiewaardes van RC 7 tot RC 10 mogelijk zonder dat daarvoor constructieve aanpassingen nodig zijn. Rockzero Daksystemen hebben een ononderbroken isolatielaag op de sporen, die zorgt voor een optimaal geïsoleerde en slanke dakconstructie zonder koudebruggen. Een unieke eigenschap van steenwol is de hoge warmte-accumulatie: doordat de steenwol zowel kou als warmte vertraagd opneemt en weer afgeeft, blijft ’s winters de warmte in de woning behouden en blijft het ’s zomers aangenaam koel. Dankzij het ademend karakter van steenwol en de unieke opbouw zijn Rockzero Daksystemen bovendien dampopen: terwijl de temperatuur wordt bewaard, wordt vocht op natuurlijke wijze afgevoerd. Met als resultaat een gezonder en aangenamer binnenklimaat in huis. De juiste detaillering van de prefab oplossing zorgt ervoor dat het systeem luchtdicht is.

Brandveiligheid en akoestisch comfort
Zoals voor alle oplossingen van ROCKWOOL geldt, zijn Rockzero Daksystemen uiterst brandveilig en vergroten zij het akoestisch comfort. Waar de meeste prefab kapconstructies 30 minuten brandwerend kunnen worden uitgevoerd, hebben Rockzero Daksystemen dankzij de toepassing van onbrandbare steenwol een brandwerendheid van wel 60 minuten. Aangezien de dakoplossing geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, is de brandveiligheid een waardevolle eigenschap als er onverhoopt brand zou ontstaan door kortsluiting. Gelegen op een steenworp afstand van vliegveld Rotterdam The Hague Airport zijn ook de zeer goede akoestische prestaties van de dakoplossing een welkome bijkomstigheid.

Hoge RC-waarde en lange levensduur
“De eerste indruk is positief”, vertelt Ruud. “Voor wat betreft de uitvoering is dit systeem een kap als iedere andere. Dat is prettig, want dan hoeven we onze werkwijze niet aan te passen. Een belangrijke meerwaarde voor ons is de hoge RC-waarde van de systemen: hierdoor kunnen installaties, zoals bijvoorbeeld douche-warmteterugwinning, bij deze woningen achterwege blijven. Dat scheelt ons tijdens de bouw installatietijd en achteraf nazorg. Voor de koper betekent het een installatiecomponent minder en dus besparing op onderhoud.” Naast hoge RC-waardes hebben Rockzero Daksystemen een zeer lange levensduur, waarbij de isolerende werking van de steenwol tot aan het eind van die levensduur constant blijft. “De levensduur van Rockzero Daksystemen is vele malen groter dan die van installaties: zo’n kap zit er voor minstens vijftig jaar op”, vervolgt Ruud. Ook voor de bewoners betekent minder installaties meer woonplezier. “Het huis wordt minder complex voor de bewoners en er blijft meer woonoppervlak over. Verder dragen de dampopenheid en luchtdichtheid van het systeem bij aan een aangenaam binnenklimaat.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ROCKWOOL B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan