Akoestisch betonnen plafond in Keukenstudio Paul

22 juni 2018
Met een nieuwe naam, huisstijl en grondig gerestylede showroom is Keukenstudio Paul onlangs van top tot teen vernieuwd. Deze specialist in Italiaanse designkeukens was toe aan vernieuwing en had zijn ogen uitgekeken op de flagship stores van Cesar; hét Italiaanse keukenmerk dat wereldwijd bekend staat om haar minimalistisch en strak design. Een industriële, strakke showroom die warm en aards aandoet: dat wilden ze bij Keukenstudio Paul ook. Met het nieuwe revolutionaire als beton ogende plafond OWA RAW Concrete is die uitstraling perfect gerealiseerd en is als kers op de taart de akoestiek ingrijpend verbeterd.

Twee vliegen in één klap
Om de showroom bij de nieuwe inrichting met Italiaanse keukens te laten passen zijn de wanden en plafonds volledig vernieuwd. De betonnen vloer van het pand is daarbij wel gehandhaafd. De wanden zijn uitgevoerd in grijs met een industriële uitstraling en vormen een mooi contrast met de veelal houten elementen van de keukens. Keukenstudio Paul was op zoek naar een bijpassend plafond en dacht eraan om het plafond in een specifieke grijstint te spuiten.

Imo Schneider van Ceil Con Systeemplafonds adviseerde echter te kiezen voor het nieuwe OWA RAW Concrete met haar karakteristieke rauwe beton uitstraling: “Ik vertelde de eigenaar dat ik een nieuw product met de juiste grijstint had gezien. Na het zien van de bemonstering was de keuze snel gemaakt. Juist de perforaties, zichtbare zwarte schroeven en andere oneffenheden maken het product perfect. En met OWA RAW Concrete slaat Keukenstudio Paul gelijk twee vliegen in één klap: het plafond heeft de gewenste kleur en uitstraling én de akoestiek wordt drastisch verbeterd. De eigenaar was na realisatie dan ook positief verrast en zeer gelukkig met zijn keuze. De luidruchtige showroom is omgetoverd tot een prachtige plek met een prettig geluidsniveau.”

Soepele installatie met integratie van verlichting
Na de keuze voor het akoestische betonnen plafond verzorgde Ceil Con de installatie. Imo Schneider vertelt: “De installatie verschilt een beetje van hoe we normaal plafondsystemen installeren. Het s7 ophangsysteem van OWA wordt eerst gemonteerd waarna de akoestische platen zonder vlies in het profiel worden geschroefd. Dat werkt fijn, waardoor het product snel en eenvoudig is toe te passen. En ook het integreren van de verlichting is eenvoudig en in mum van tijd gerealiseerd.”

Wilt u meer weten over dit project of OWA RAW Concrete? Bezoek onze website en vraag ons uitgebreide monsterpakket aan. Zo maakt u bovendien kans op gratis tickets voor de beste festivals en concerten in Nederland. 

 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan