Van der Valk Leeuwarden met BREEAM-NL keurmerk

25 april 2018
Bij de bouw stond duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. De warmte uit de restaurants, de zalen en de keuken (die volledig elektrisch is) wordt volledig hergebruikt. Op deze manier wint het hotel 95% van de warmte terug. Met deze ‘restwarmte’ wordt o.a. het warm water in het hotel verwarmt. Door deze en andere duurzame maatregelen voldoet het hotel aan het BREEAM-NL keurmerk.

50% waterbesparing met spoeltechniek
Van TECE is de waterbesparende spoeltechniek toegepast voor het spoelen van de wc’s en urinoirs. Bij de wc’s is ruim 50% waterbesparing mogelijk, bij de urinoirs hangt dit af van de instellingen. De 50% waterbesparing is het resultaat van de duurzame duospoeltechniek, die TECE al jaren geleden heeft ontwikkeld. De duospoeltechniek betekent dat de bedieningsplaat is voorzien van twee toetsen. Met de kleine toets wordt altijd 3 liter gespoeld. Met de grote toets wordt het grote spoelvolume gerealiseerd. Dit volume kan naar wens worden ingesteld op 4,5/6/7,5 of 9 liter. Des te kleiner het spoelvolume des te groter de waterbesparing. Het spoelvolume wordt vooraf door de installateur op de spoelklok ingesteld. Omdat dit bijdraagt aan duurzaamheid heeft TECE destijds de DESIGN PLUS award met de spoelklok gewonnen.

Leidingsysteem bespaart pompvermogen
Linthorst Installatietechniek BV heeft voor dit project zeer duurzame technieken toepast, o.a. de zelf ontwikkelde hogetemperatuur warmtepompen. Voor het leidingwerk van de cv-, drinkwater- en gasinstallaties is het kunststof leidingsysteem TECEflex toegepast. Het installatiebedrijf past dit bedrijfszekere leidingsysteem al ca. 15 jaar toe. Waarom? Bij de verbindingen van TECE zijn geen vernauwingen het geval, dus de doorstroming is beter. Dit betekent een lager leidingverlies, dus een kleinere opvoerhoogte voor de pomp. Minder pompvermogen zorgt voor een lager energiegebruik, dus uit oogpunt van duurzaamheid de beste oplossing.

Aandacht voor omgeving
Het hotel is met aandacht voor de omgeving gebouwd. Het terrein beslaat ongeveer 10 hectare waarop o.a. een haven gerealiseerd is met natuurlijke oevers voor het behoud van de biodiversiteit op het terrein. Om dit te waarborgen zijn er bijenhotels gerealiseerd en zijn er in het dak van het hotel ruimtes voor vleermuizen gecreëerd. Naast de haven op het terrein, zijn er ook vijvers aangelegd. Deze vijvers en de haven komen niet alleen ten goede aan de natuurlijke uitstraling van het terrein, maar dienen ook als natuurlijke waterberging, waardoor het regenwater op locatie kan blijven en niet geloosd dient te worden op de riolering.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met TECE Nederland BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan