Rough&Ready in Kinderdijk
Rough&Ready in Kinderdijk
Rough&Ready in Kinderdijk
Rough&Ready in Kinderdijk

Een dijk van innovatie

20 maart 2018
Kinderdijk, misschien wel het meest Hollandse stukje Holland, is een sprekend voorbeeld van inventiviteit, vernieuwing en techniek. Als een van Nederlands belangrijkste trekpleister en functionerend waterwerk is Kinderdijk voortdurend in beweging. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft Streetlife benaderd voor het vervangen van het bestaande straatmeubilair.

Al Sinds de Middeleeuwen zijn er in de Zuid-Hollandse Alblasserwaard waterwerken in gebruik om het vruchtbare veenmoeras te veranderen in landbouwgrond en de dorpen te beschermen tegen het water. Eerst enkel met dijken en sluizen maar met de opkomst van de poldermolen in de 15e eeuw werden ook hier de eerste molens in gebruik genomen. Van de 19 bewaard gebleven molens dateren de meesten uit 1738 en 1740. De waterwerken in het gebied zijn nog altijd nodig en in gebruik, de molens zijn allemaal gerestaureerd en gebruiksklaar voor tijden van nood.

Sinds 1997 is Kinderdijk opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst, het is de grootste concentratie molens ter wereld. Om de steeds groeiende stroom van bezoekers te faciliteren is een nieuw entreegebied nodig. Met een aansprekend bezoekerscentrum en verbeterde infrastructuur. Streetlife leverde een groot aantal gepersonaliseerde banken als onderdeel van het renovatieproject.

De Rough&Ready (R&R) 6 banken met RVS jukken zijn op speciaal verzoek van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk voorzien van het iconische molen logo. De massieve FSC® hardhouten balken passen goed in het gebied. Ze hebben een robuuste uitstraling, gemaakt om generatieslang mee te gaan. De grove balkmaat van de R&R Range doet denken aan de traditionele houtconstructie van de molens.

Aanvullend op de R&R 6 banken zijn verhoogde R&R Cubes geplaatst als bijzettafel of extra zitplaats. De R&R 10 banken zijn door toevoeging van een hoge rugsteun tweezijdig bruikbaar. Geplaatst tussen de twee molengangen in is dit een ideale oplossing om het uitzicht aan beide zijden te bedienen. De speelse opstelling waarin banken haaks op elkaar staan zorgt voor veel zitplaatsen waarbij bezoekers ongedwongen met elkaar kunnen plaatsnemen.

De Nederlandse geschiedenis van het gevecht tegen het water door de eeuwen is in Kinderdijk te beleven. Net zoals de traditie van technische innovatie er voelbaar is. Altijd zijn hier de nieuwste technieken toegepast om water te weren en af te voeren. Dijken en sluizen, verschillende type molens, stoom- en uiteindelijk elektrisch gedreven gemalen. De herinrichting van het gebied introduceert de laatste trends, innovaties en technieken in architectuur en productontwerp.

Rough&Ready is een brede range aan producten die reikt van fietsbeugel tot voetgangersbrug, van picknicktafel tot bank. Door de gestandaardiseerde balkmaat ontstaat een uniform beeld binnen de range. De stalen basis voor de hardhouden zittingen kan uitgevoerd worden in verzinkt- of gecoat staal, RVS of CorTen staal.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Streetlife B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan