ROCKWOOL TECLIT & ROCKWOOL 810
ROCKWOOL leidingisolatie is toepasbaar op leidingen met zeer uiteenlopende diameters.
De warme leidingen zijn geïsoleerd met ROCKWOOL 810, de koude leidingen met ROCKWOOL TECLIT.
In schachten speelt brandveilige isolatie een belangrijke rol.
ROCKWOOL TECLIT & ROCKWOOL 810
ROCKWOOL leidingisolatie is toepasbaar op leidingen met zeer uiteenlopende diameters.
De warme leidingen zijn geïsoleerd met ROCKWOOL 810, de koude leidingen met ROCKWOOL TECLIT.
In schachten speelt brandveilige isolatie een belangrijke rol.

Met ROCKWOOL® TECLIT® isoleer je voor de toekomst

8 maart 2018
In opdracht van eigenaar OVG Real Estate is het Rotterdamse kantoorpand MM25 gerevitaliseerd. Resultaat: het energielabel verbeterde van E tot A. Onder andere dankzij het nieuwe koude-isolatiesysteem ROCKWOOL TECLIT.

OVG Real Estate kocht het uit 1990 stammende pand in 2015. Omdat fundering en casco in prima staat verkeerden, kon MM25 herontwikkeld worden tot SMART-building. De gehele technische installatie werd vernieuwd om een hypermodern klimaatsysteem aan te leggen. De warme leidingen werden geïsoleerd met ROCKWOOL 810. Voor de koude leidingen koos de architect voor ROCKWOOL TECLIT. “Heel prettig, met één leverancier krijg je dezelfde kwaliteit, uitstraling én heb je maar één aanspreekpunt”, vertelt Peter van der Raaf, Bouwplaatsmanager van Croonwolter&dros voor MM25. “Nog voor we een keuze voor de isoleerder hadden gemaakt, werd ik al proactief door ROCKWOOL geïnformeerd. Dat vormde het startpunt van een goede samenwerking. ROCKWOOL heeft een service zoals ik die graag zie: ontzorgend, ondersteunend en adviserend.”

Geen thermische lekken
In de werkplaats van Croonwolter&dros werden op skids alle leidingen, luchtkanalen en kabelgoten voor gemonteerd. ROCKWOOL adviseerde daarbij hoe het TECLIT systeem aan te brengen. Zo bestaat de TECLIT Hanger uit een robuuste en drukvaste kern van steenwol voor het ondersteunen van de last. Dankzij de scharnierende opening is de beugel met één hand te openen en sluiten, zodat hij snel te plaatsen is. De TECLIT Hanger is voorzien van een sterk dampremmende, met glasvezelversterkte aluminiumlaag die door de zelfklevende overlap perfect sluit. Dankzij de externe leidingdrager worden thermische lekken voorkomen.

Snel te verwerken
Op gezette tijden werden de skids naar MM25 gebracht en aan het plafond gemonteerd. “Zodra een paar skids op elkaar aangesloten waren, begonnen de isoleerders ”, zegt Van der Raaf. “Het leek of ze gesneden brood uit de verpakking haalden, want ze brachten de isolatie meteen op de leidingen aan. Dankzij de vormstabiliteit en stevigheid van de ROCKWOOL pijpschalen was het een kwestie van aanschalen, doorschuiven en sluiten met de zelfklevende overlap. Naden en verbindingen werden perfect afgetaped met de scheurvaste TECLIT Alutape. Materiaalverlies trad nauwelijks op. Het weinige afval bestond vooral uit de kartonnen verpakking. Behalve milieuvriendelijk bleek de aanleg van de ROCKWOOL leidingisolatie ook mensvriendelijk. De isoleerders hoefden geen moeilijke houdingen aan te nemen, ook niet bij het isoleren van bochten of lastige hoeken. De pijpschalen laten zich immers eenvoudig snijden. Excentrieke lijmsoorten waren niet nodig, zodat de MAC-waarden tijdens de aanleg gunstig bleven. Mede dankzij de prefabskids en het verwerkingsgemak van TECLIT duurde het maar twee weken per bouwdeel om de installatie aan het plafond te bevestigen. Dat was drie keer zo snel als ik verwacht had.”

Duurzaam en brandveilig
OVG Real Estate wil graag een ‘very good’ BREEAM-certificering voor MM25 behalen. Mede daarom zijn TECLIT-pijpschalen met een dikte van 25 mm gebruikt, waar 9 of 13 mm gebruikelijk is. Dankzij deze extra dikke laag wordt nog meer energie (en dus geld) bespaard. Van der Raaf waardeert het kritisch meedenken van ROCKWOOL. “Bij tussentijdse inspecties werd zo’n beetje iedere kier, naad en aansluiting gecontroleerd. Zo hoort het ook.” ROCKWOOL leidingisolatie is toepasbaar op leidingen met een diameter van 18 tot 219 mm. Hierdoor konden ook de buizen in de technische ruimtes probleemloos bekleed worden. Net als op kantoor speelt in schachten brandveiligheid een belangrijke rol. ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar en geeft bij brand geen rookontwikkeling, waardoor een optimale brandveiligheid gegarandeerd wordt.

Garantie
MM25 is het nieuwe hoofdkantoor van TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. De bovenste verdiepingen worden gehuurd door Coca-Cola. “De leidingen liggen in het zicht: een onconventionele keuze voor kantoren, maar ik vind die industriële look prachtig uitpakken”, zegt Van der Raaf. “Nee, ik maak me geen zorgen dat de anticondenslaag beschadigd raakt. Het aluminiumfolie is versterkt met glasvezel, zodat hij tijdens én na de bouwfase veel robuuster en stootvaster is dan traditionele aluminiumlagen. Op het TECLIT systeem zit een garantie van 15 jaar, mede omdat het is aangelegd door een gecertificeerd ROCKWOOL TECLIT installateur. Dat geeft toch die extra zekerheid dat alles er mooi bij hangt als ik hier over tien jaar kom kijken.”
 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ROCKWOOL B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan