De drie fasen van voor, tijdens en na de behandeling met UV CareShield van Forbo Flooring
Na behandeling met het nieuwe UV CareShield van Forbo Flooring
De drie fasen van voor, tijdens en na de behandeling met UV CareShield van Forbo Flooring
Na behandeling met het nieuwe UV CareShield van Forbo Flooring

Primeur UV-CareShield in OLVG groot succes

28 februari 2018
De eerste toepassing van het nieuwe product UV-CareShield in het OLVG-west ziekenhuis in Amsterdam is een groot succes geworden. Het nieuwe product dat Forbo Flooring ontwikkelde in samenwerking met haar schoonmaakpartner Duofort herstelt de toplaag van een Marmoleumvloer in een mum van tijd na beschadiging. Hierdoor kon de ruimte in het OLVG, maar straks ook de vertrekhal op het vliegveld, de school, het restaurant, het hotel, het kantoor of de winkel heel snel (12 uur later, volgens Forbo, red.) al weer in gebruik worden genomen. Volgens Hans Zandbergen, 1e medewerker afdeling Technisch Onderhoud, Vastgoed en Zorgtechnologie van het OLVG, werd er na de operatie regelmatig gevraagd of ‘we de vloer hadden vervangen.’

In het OLVG werden naast de gangen ook de patiëntenkamers en afdelingsruimten gedaan tijdens een eerder geplande verhuizing van enkele afdelingen. Zandbergen is niet over een nacht ijs gegaan en liet eerst een proef doen om te kijken of de nieuwe toplaag bestand was tegen desinfectiemiddelen waarin alcohol is verwerkt. Volgens Zandbergen zorgt UV-CareShield weer voor een mooie matte vloer ‘wat een betere uitstraling heeft dan dat glimmende’. Daarnaast zijn er efficiency- en kostenvoordelen. Zandbergen bevestigd dat deze manier van bescherming een reductie oplevert van dagelijks onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden. Bovendien is het traditionele periodieke onderhoud (strippen en in de was zetten, red.) niet langer nodig. Zandbergen was verder goed te spreken over de samenwerking met Forbo en Duofort.

Topshield 2

Zeker in ziekenhuisomgevingen als die van het OLVG, maar ook op scholen, andere openbare gebouwen, grote kantoren, hotels en winkels is de vloer onderhevig aan slijtage. Om dat probleem te ondervangen, heeft Forbo Flooring in het verleden met Topshield 2 een toplaag voor Marmoleum ontwikkeld die maximaal beschermt tegen intensief gebruik. Toch zijn er soms omstandigheden - het binnenlopen van vuil, glasresten etc - die ervoor zorgen dat de vloer beschadigd wordt en hersteld moeten worden.

Daarom besloot Forbo op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing en die werd gevonden in UV-CareShield. Piet Looijen, productline manager linoleum bij Forbo: ‘UV-CareShield zorgt ervoor zorgt dat de vloer heel snel hersteld kan worden door het speciaal ontwikkelde UV uithardingsproces’. Met UV-CareShield wordt een sterke nieuwe toplaag - heavy duty coating - aangebracht, die uitstekend beschermt tegen vuil en vlekken, de vloer er prachtig uit laat zien en makkelijk te reinigen is. Door de enorme tijdswinst - na 12 uur kan de ruimte weer in gebruik worden genomen - is deze behandeling uitermate geschikt voor plekken die niet lang beschikbaar zijn voor onderhoud of herstel.

Droog

Na het aanbrengen van UV-CareShield is de Marmoleum-vloer weer in topconditie, aldus Looijen. ‘Dan is het zaak om de vloer ook in goede conditie te houden. Het door Forbo geadviseerde schema voor vloerverzorging is eenvoudig: het Marmoleum blijft het mooist door het frequent droog te reinigen. Dit gaat het beste met een goede stofwis- of lijmdoek. Hiermee wordt al het losliggende vuil verwijderd waarna de vlekken kunnen worden weggehaald met een vochtige (vlak)mop.’

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Forbo Flooring

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan