Van jaren 70-huis naar duurzame designerwoning

8 februari 2018
In omgeving Weert staan veel huizen afkomstig uit de jaren 70. Architect Geert-Jan Kwaspen kreeg de opdracht om één van de woningen om te toveren tot een designerwoning, die voldoet aan de duurzaamheidseisen van 2020. Met een modern, strak design lijkt het alsof de woning uit een andere wijk is gehaald, om vervolgens in de Prinsenhof neergezet te worden. Voor de schil van de woning gebruikte hij de panelen van Rockpanel.
Video

Om de woning te laten voldoen aan de duurzaamheidseisen van de toekomst, moest er nog veel verbeterd worden aan de installaties. Kwaspen hierover: ‘’We hebben de woning aan de buitenkant moeten isoleren dus is hij als het ware helemaal ingepakt. De gevel bij de voordeur hebben we naar voren gehaald. De leidingen moesten namelijk naar boven en zitten nu tussen de bestaande bakstenen gevel en de nieuwe gevel in, daar was aan de binnenkant van het huis geen plek voor.’’

De vorm van het exterieur is ontstaan bij de vernieuwde overkapping aan de achterzijde van het huis. Kwaspen legt uit: ‘’Het esthetische aspect  is gecombineerd met het installatietechnische verhaal”. De voorgevel van de woning is afgewerkt met strak stucwerk dat goed past bij de uitstraling van de woning. De strakke, moderne lijnen wilde Kwaspen ook graag doorvoeren in de voordeurgevel aan de zijkant. Hij kwam bij Rockpanel terecht voor de bekleding van deze gevel. Kwaspen licht zijn keuze toe: ‘’De panelen van Rockpanel zijn gemakkelijk te verwerken en worden vrijwel naadloos op de gevel verlijmd. Daarnaast passen de keramische pannen op het dak qua kleur perfect bij de panelen van Rockpanel. Hierdoor heb je echt het gevoel dat de overkapping helemaal doorloopt in het dak en langs de gevel naar beneden loopt.’’

Een flinke klus
Volgens Kwaspen was het een flinke klus maar een leuke opgave. “Samen met de makelaar hebben de opdrachtgever en ik gekeken naar de mogelijkheden van de woning. Ik kon hem altijd bellen als er vraagstukken waren. Daarnaast hebben we met een installatie-adviseur om tafel gezeten, want het was belangrijk dat de woning zou voldoen aan de maatstaven van 2020. Door alle installaties is de woning een echt duurzaamheidsproject geworden. Ook de Welstandscommissie was erg enthousiast. Kwaspen sluit af: ‘’Ze zijn erg optimistisch over de mogelijkheden om dit soort oude woningen in alle opzichten te verbeteren. Deze woning is het voorbeeld  dat je er echt iets moois van kunt maken.’’

Eenvoudig en snel renoveren met Rockpanel Colours
Rockpanel Gevelbekleding is ideaal voor het transformeren en renoveren van bestaande gebouwen. Door de unieke eigenschappen zijn onze platen de perfecte keuze voor zowel de creatieve architect als voor de installateur en distributeur die tijd en kosten willen besparen. Met 144 RAL- en NCS kleuren kan men de gevel en andere detailleringen perfect laten aansluiten bij de overige stijlelementen van een gebouw.

Benieuwd naar de 144 kleuren van het Rockpanel Colours assortiment? Klik hier voor het complete overzicht en vraag een gratis sample aan. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan