The Dome Houten
Copyright: Minke Bos
Kantine
Copyright: Minke Bos
Topsporthal
Copyright: Minke Bos
Topsporthal
Copyright: Minke Bos
Topsporthal
Copyright: Minke Bos
Riemer van Markus
Topsporthal
Copyright: Minke Bos
The Dome Houten
Copyright: Minke Bos
Kantine
Copyright: Minke Bos
Topsporthal
Copyright: Minke Bos
Topsporthal
Copyright: Minke Bos
Topsporthal
Copyright: Minke Bos
Riemer van Markus
Topsporthal
Copyright: Minke Bos

Sportcentrum The Dome in Houten

30 januari 2018
Thuishaven van Handbal Houten: “Het begint al bij de uitstraling”.
Sportcentrum Houten is hét aanspreekpunt voor de verhuur en organisatie van de multifunctionele sporthal The Dome, de thuishaven van Handbal Houten, Judo Groot Houten, Your Personal Training en de KNVB Zaalvoetbal. Sportcentrum The Dome is tot stand gekomen door particulier initiatief. Het pand is ontworpen door Van der Zee Architecten en bevat een grote sporthal met tribune, een dojo ruimte, kleed- en wasruimtes, een groot restaurant, kantoorruimte en een fysiotherapie praktijk. Naast Handbal Houten, één van de initiatiefnemers voor de ontwikkeling van dit nieuwe sportcomplex, maken ook de omliggende scholen gebruik van de sporthal. Daarnaast is er in het ontwerp rekening mee gehouden dat er evenementen kunnen plaatsvinden.

Pulastic sportvloeren

De sportvloeren stonden al in het bestek, uiteindelijk is de combinatie inkoop doorslaggevend geweest om ook de Sika Comfortfloor® toe te passen in de overige ruimtes in het gebouw. De topsporthal wordt voornamelijk gebruikt door handbal op het hoogste niveau, de ambitie is zelfs om Europacup te spelen. Daarom is gekozen voor het systeem Pulastic Pro 130 Comfort Eco. Een systeem dat geschikt is voor sporten op topniveau!

Pulastic en jonge talenten
Riemer van Markus is 24 jaar oud en woont in Nieuwegein. De interesse voor handbal is begonnen in groep 5 tijdens een handbaltoernooi op school. Vanuit handbal vereniging Nieuwegein heeft hij de mogelijkheid gekregen om een aantal keer gratis mee te trainen. Inmiddels speelt Riemer bij Stipt Payroll/Handbal Houten die voor het vierde seizoen in de Eredivisie spelen.

Handbal Houten heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt. In vier jaar tijd zijn ze drie keer gepromoveerd en terechtgekomen in de Eredivisie. In de tijd van promoveren is er veel veranderd voor het team. Promoveren naar een ander niveau betekent ook dat je aantrekkelijker wordt voor spelers buiten de club. De laatste jaren is het team constant gebleven en is er gebouwd aan een hecht team met per seizoen nieuwe aanvullingen van de jeugd of buitenaf. Het team is hierdoor een hechte vriendengroep geworden. Plezier staat hoog in het vaandel en dit is terug te zien in de resultaten.

In 2015 kreeg Handbal Houten een nieuwe sporthal met daarin een Pulastic vloer. De oude hal was eigenlijk een gymzaal. De vloer was erg hard, had een slechte demping/vering en was spekglad. De vloer was bezaaid met allerlei lijnen van andere sporten waardoor het soms moeilijk was om de handbal belijning te onderscheiden. In wedstrijdverslagen van tegenstanders werd de vloer zelfs omschreven als “de schaatsbaan van Houten”. Deze factoren maakten het spel minder aantrekkelijk en gevaarlijk voor blessures. Handbal is een snelle, dynamische sport met veel vallen, springen en schijnbewegingen.

“Toen we voor het eerst de nieuwe vloer mochten betreden merkte je meteen het verschil”, aldus Riemer. “Het begint al bij de uitstraling. De vloer zag er mooi uit met voornamelijk handbalbelijning. Het keepersgebied heeft een andere kleur. Maar niet alleen de uitstraling is belangrijk. Bij de eerste training was het verschil al duidelijk te merken. Je glijdt niet meer weg bij een schijnbeweging, het springen en het landen voelt een stuk prettiger dankzij goede demping en vering en we hoeven niet meer bang te zijn voor gezwollen enkels als je een keer verkeerd valt. De vloer is dus op alle aspecten sterk verbeterd. Voor ons als thuisploeg is dit natuurlijk geweldig. Wij gaan weer met plezier naar onze trainingen en de resultaten tijdens de wedstrijden mogen er ook zijn!”

De verbetering is ook niet onopgemerkt gebleven buiten de club. Sinds de nieuwe sporthal wordt de Supercup (de kampioen van de beker vs. de kampioen van de Eredivisie) ook in The Dome gehouden. Een mooi resultaat na jaren hard werken!

Lees het volledige verslag in onze Sika at Work!


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Sika Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan