Stadhuis Amsterdam
Stadhuis Amsterdam
Soluflex Vloersysteem
Soluflex vloertegel
Soluflex vloertegels
Stadhuis Amsterdam
Stadhuis Amsterdam
Soluflex Vloersysteem
Soluflex vloertegel
Soluflex vloertegels

Verbouwing stadhuis tot modern flexkantoor

18 januari 2018
De “Stopera” werd in 1986 opgeleverd. Het gebouwencomplex kreeg deze bijnaam door het samenvoegen van het Stadhuis Amsterdam met de Nationale Opera & Ballet (NO&B). Het complex werd ontworpen door Cees Dam en Wilhelm Holzbauer. Inmiddels is het meer dan dertig jaar oud en zijn onder meer de klimaatinstallaties en de elektrotechnische installaties hoognodig aan vervanging toe. Het kantoor wordt verbouwd tot een modern flexkantoor met een gevarieerd aanbod van ontmoetingsruimtes en vergaderplekken. Dit maakt het stadhuis een aantrekkelijkere plek om te werken en gasten te ontvangen. 

De werkzaamheden gingen begin 2016 van start. Bert Kaasjager, directeur bij de Twee Snoeken: “Het bruto vloeroppervlak van de kantooromgeving bedraagt circa 20.000 m2 , verdeelt over vijf bouwlagen. Door het werk op een slimme wijze gefaseerd uit te voeren, kan het stadhuis tijdens de verbouwing als kantoor in gebruik blijven.” De herontwikkeling levert naast een toekomstbestendig stadhuis ook een aanzienlijke kostenbesparing op. Er kunnen straks 800 tot 1000 medewerkers meer in het stadhuis werken, zodat andere kantoorpanden kunnen sluiten.

Esthetische oplossing voor de bekabeling
Het Projectmanagementbureau van de gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor de integrale aansturing van het project; het maatschappelijk en bestuurlijk traject en voor de samenwerking met diverse partijen binnen en buiten de projectorganisatie. In opdracht van het Projectmanagementbureau verzorgt Galjema Technisch Adviesbureau uit Delft het ontwerp van de elektrotechnische installaties voor de kantoren, plaza en het vergadercentrum en de vervanging van de beveiligings- en veiligheidsinstallaties voor het gehele complex inclusief de kelders en de NO&B. Ook de uitvoering van de werkzaamheden wordt door Galjema begeleid. Oscar Gerritsen, projectleider elektrotechniek bij Galjema: “Toen we zochten naar een oplossing voor de bekabeling naar de flexwerkplekken hebben we contact opgenomen met Legrand. Kabels over de vloer van de wandgoten naar het meubilair zie je wel op meer plaatsen, maar de architect wilde het anders en kwam ook aan met Soluflex. De vloergoten die oorspronkelijk in het stadhuis lagen waren niet goed. De meeste goten zaten vol of werden helemaal niet meer gebruikt. Sommigen waren zelfs dicht gestort met beton.”

Soluflex is toekomstbestendig en flexibel
“Wij hebben Soluflex al eerder gebruikt bij een project voor een woningbouwvereniging,” vult Bert Kaasjager aan. “Het is niet het meest voordelige systeem, maar omdat in het stadhuis al vloergoten lagen, kwamen de aansluitpunten voor de wandgoten vanuit de vloer. Daarnaast moest alle databekabeling vervangen worden. Wil je die aansluitpunten opnieuw naar de wandgoot brengen, dan is dat een investering op zich. Toen Galjema beide mogelijkheden had doorgerekend, waren de kosten nagenoeg gelijk en omdat Soluflex een veel flexibeler en toekomstbestendiger systeem is, zag de opdrachtgever ook de meerwaarde van deze keuze.”

Lees meer over dit bijzondere project

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Legrand Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Legrand Nederland B.V.

Legrand Nederland B.V.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan