Gevelrenovatie door Cocoonz

8 januari 2018
Aannemer Cocoonz, onderdeel van bouwonderneming de Nederlandse BouwUnie heeft recentelijk drie projecten opgeleverd waarop minerale steenstrips van alsecco als gevelbekleding zijn toegepast. Cocoonz biedt dé oplossing om een gevel in een kort tijdsbestek te transformeren.  Zij leveren geprefabriceerde frameloze lichtgewicht voorzetgevels van hoge kwaliteit, welke snel en makkelijk te transporteren en te verwerken zijn. Hiermee garandeert Cocoonz dat de bewoners minimale overlast ondervinden van de transformatie van hun woning.

Woningen zijn vaak niet meer up-to date wanneer het isolatie, duurzaamheid en uiterlijk betreft. Dit heeft niet alleen invloed op het wooncomfort van de bewoner, maar ook op het milieu en de energierekening. Bestaande renovatietrajecten geven langdurig overlast en vaak geen afdoende resultaat. Met deze uitgangspunten heeft Cocoonz op een snelle manier een drietal woningblokken gerenoveerd in Dinteloord, Krimpen aan den IJssel en Biezelinge.

Aan de Prinses Irenestraat in Dinteloord hebben vier woningen in opdracht van woningcorporatie Woonkwartier een totale renovatie ondergaan, waarmee de woningen een compleet gemoderniseerde uitstraling hebben gekregen. De woningen zijn voorzien van nieuwe daken en gevels met bijbehorende installaties.

In Krimpen aan den IJssel hebben 12 woningen een geheel nieuw uiterlijk gekregen in opdracht van Stichting QuaWonen.  Ook deze woningen zijn voorzien van nieuwe daken en gevels met bijbehorende installaties. Bijzonder aan dit project is dat het is uitgevoerd met subsidies van het Ministerie van Economische Zaken. Topsector Energie stelt jaarlijks ruim 130 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor projecten waarbij duurzaamheid en economische groei aan elkaar gekoppeld zijn.

Een bewoner van Krimpen aan den IJssel aan het woord:

“Tijdens de extreem warme zomerdagen kwam ik na een dag werken thuis en merkte direct het verschil tussen binnen en buiten. Binnen was het aangenaam koel en buiten erg warm. De gevel houdt dus niet alleen de warmte binnen maar in de zomer ook buiten! Een erg fijn gevoel!”

Voor alle drie de projecten heeft alsecco minerale steenstrips geleverd, zodat alle woningen voorzien konden worden van een nieuwe buitenschil met baksteen uiterlijk. Minerale steenstrips vormen een efficiënte geveloplossing voor renovatie van bestaande gebouwen. De mogelijkheden met steenstrips zijn eindeloos, deze veelzijdigheid is onder meer te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Alsecco

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan