Triango

15 januari 2018
“Inventons la Metropole de Grand Paris” is de grooste Europese competitie voor stedenbouw, architectuur en openbare ruimte. Meer dan 50 locaties waren onderdeel van deze open aanbesteding, met de ambitie om innovatieve projecten te genereren die de agenda voor de toekomst van Parijs zullen vormen. Uit meer dan 400 aanmeldingen kregen per project drie teams de opdracht om met een concreet voorstel te komen.Triango komt voort uit de visie van het team van architecten en ontwerpers, onder leiding van RAU, karres+brands en SeARCH met Phileas als lokale partner. Het 15 hectare groot project is een state-of-the-art voorbeeld van circulaire economie met als doel het realiseren van 167.000m2 aan modulaire kantoren, incubators en ateliers rond een centraal park.Niet alleen is Triango een anker in de ontwikkeling van Triangle de Gonesse, maar dient het ook als referentie voor een nieuw typologie kantoorgebied. Door de combinatie van natuur, sport en werk creëert Triango een scala aan nieuwe mogelijkheden en geeft het ruimte aan het bekende, het nieuwe en het onverwachte. Net zoals elementen in de natuur gedefinieerd zijn door de verbindingen tussen verschillende moleculen, zo is het park ook versterkt door zijn openbare ruimte en verbindingen tussen gebouwen. Geen strijd tussen iconische architectuur maar juist synergie.Het masterplan is gestructureerd volgens een robuust kader dat de grenzen van het plangebied en het centraal gelegen weelderige groene park benadrukt. De schil van gebouwen reageert op de unieke kwaliteiten van de locatie en is opgedeeld in drie verschillende zones met ieder een eigen karakter.

De ‘Urban’ zone ligt aan de zuid- en oostzijde van het plangebied en vormt de verbinding met Europa City. De bebouwing kenmerkt zich door zijn stedelijke karakter, waarbij de doorgaande transparante plint, tuinen en atria invulling geven aan een levendige publieke ruimte. Centraal in deze zone ligt een opgetilde kas, die op energie-neutrale wijze voedsel en ingrediënten produceert voor de lokale bedrijven, winkels en restaurants.
De ‘Organic’ zone is naar het park georiënteerd. Hier heeft elk gebouw een eigen opzet qua volume opbouw en interne organisatie. Elk gebouw heeft ook een eigen relatie met het glooiend oplopende park en vormt zo innovatieve buitenruimten voor nieuwe manieren van werken en recreatie, zoals tribunes bij sportactiviteiten, een gevel als klimmuur, terrassen rondom het water, mogelijkheden voor conferenties en lezingen in de buitenlucht.
De ‘Landmark’ zone aan de oostzijde van het plan presenteert zich aan de langsrijdende automobilist op de autosnelweg en is daarom het meest markant vormgegeven. ’s Avonds verlicht de glazen broeikas het gebouw van binnen, waardoor het iconische gebouw al van ver herkend zal worden.
De ‘ruggengraat’ is de hoofdroute door het gebied. Het verbindt alle belangrijke bestemmingen in het park en medieert de relatie tussen kantoor en park door het creëren van bijzondere actieve plekken. Het raakt de belangrijke entrees van het gebied aan en geeft expressie aan de integratie van werk- en sportfuncties.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met RAU architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan