Verbouwing boerderij

22 december 2017
De boerderij aan de Oude Wehlseweg en in Doetinchem aan de rand van de nieuwbouwwijk Dichteren ligt pal naast de Wielstraat. De Wielstraat is een zandweg/fietsroute die het centrum van Doetinchem voor bewoners van de wijk makkelijk bereikbaar maakt.

De oorspronkelijk in 1914 gebouwde boerderij is in vormgeving en indeling heel eenvoudig en bestaat uit een voorhuis en deel. De entree van het voorhuis bevindt zich in het midden van de bescheiden vormgegeven gevel aan de Oude Wehlseweg en de gang daarachter verdeelt het voorhuis in twee gelijke delen. Deze gang verbindt het voorhuis met de oorspronkelijke werkruimte van de boerderij, de deel.

Om de boerderij beter geschikt te maken voor bewoning is de deel bij het voorhuis getrokken. Om ook de bovenverdieping bij de woonfunctie te kunnen betrekken is de deel ingrijpend verbouwd, zonder daarbij de van oorsprong ruimtelijk beleving van de deel, te verliezen. De achterzijde van de boerderij is, met behoud van de bestaande buitengevels, opengemaakt om het wonen in relatie met de "privé tuin" te brengen. De aantasting van het dak, om het daglicht in de woning te brengen en een diagonale zichtlijn vanuit de dieper gelegen keuken te creëren, is weer gerepareerd door de introductie van een houten lamellenstructuur die de dakvorm hersteld.

Functioneel is de oorspronkelijke deel omgevormd tot de dagelijkse “leefruimte” van de woning. Deze woonruimte heeft een open karakter en biedt ruimte aan de keuken, eetruimte en zitkamer.

De bestaande structuur van het voorhuis, de oorspronkelijke woonruimte van de boerderij is nagenoeg geheel gehandhaaft en is functioneel in gebruik als kantoor/werkruimte.

 Om de bestaande verdieping te vergroten is in het achterste deel een slaap ruimte gemaakt voor de ouders. Deze slaapruimte heeft een eigen badkamer. Door een grote glaswand onder de houten lamellen structuur is de slaapkamer een lichte ruimte en een optimale verbinding met de buitenruimte.

Deze slaapruimte is doormiddel van een “brug” verbonden met de verdieping boven het voorhuis.

In dit gedeelte boven het voorhuis zijn de kinderkamers ondergebracht.

De trap sluit aan op de brug en door deze trap staat de bovenverdieping in verbinding met de “leefruimte”, de eetkeuken.

Al met al is het gelukt om van een eenvoudige boerderij een interessante en ruimtelijk spannende woonruimte te maken die tevens optimaal is verbonden met de tuin.

In deze tuin zijn nog de nodige oorspronkelijke schuren aanwezig, welke op termijn nog worden aangepast en geschikt gemaakt voor diverse aan de buitenruimte gerelateerde functies.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met MAAS ARCHITECTEN lochem

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van MAAS ARCHITECTEN lochem

Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan