Pand met industriële look, wordt voorbereid als kantoortuin
Hetzelfde pand, na ons plan en onze akoestische maatregelen
Mooi qua ontwerp, maar veel last van overspraak
Prachtige vormgeving in het pand, maar medewerkers klanten verstaan elkaar slecht
Prachtig restaurant, maar je kunt slecht met elkaar praten
Pand met industriële look, wordt voorbereid als kantoortuin
Hetzelfde pand, na ons plan en onze akoestische maatregelen
Mooi qua ontwerp, maar veel last van overspraak
Prachtige vormgeving in het pand, maar medewerkers klanten verstaan elkaar slecht
Prachtig restaurant, maar je kunt slecht met elkaar praten

Industriële look, zonder hinderlijke galm

24 april 2019
De industriële look is definitief doorgebroken en daarmee een hedendaagse trend. We zien het met name steeds vaker toegepast in kantoren en horecagelegenheden. Een zeer ruimtelijke indeling, gecombineerd met stijlvolle overblijfselen of elementen die een industrieel verleden verraden, geven de gewenste industriële, stoere en mooie sfeer. Helaas vaak gekoppeld aan groot nadelig aspect; hinderlijke galm en een slechte spraakverstaanbaarheid. Is hier qua interieur en afwerking iets aan te doen? Jazeker.

Herkent u deze ruimtes?
Om u een indruk te geven van welke soort ruimtes te kampen hebben met een slechte akoestiek, hebben we een aantal voorbeelden uit onze praktijk op een rij gezet. Stuk voor stuk mooie ruimtes met een herkenbare eigentijdse stijl, maar helaas slecht om in te verblijven of te werken omdat de verstaanbaarheid niet goed is. Erg hinderlijk voor de mensen die erin moeten werken en voor de klanten en relaties die in deze ruimtes worden ontvangen.

Oplossingen
De akoestiek van een ruimte is gelukkig te beïnvloeden. Wij hebben een scala aan maatregelen die tot merkbare verbeteringen leiden. Maatregelen die overigens vooraf worden berekend op hun werking. Hierdoor kan nauwkeurig kan worden bepaald hoeveel er van die maatregelen nodig zijn. Dit voorkomt teleurstellingen en verkeerd gebudgetteerde projecten.

Waar bovendien rekening mee gehouden moet worden is dat maatregelen, die een merkbaar positief effect hebben, een investering vergen. Dit kan gevoelsmatig haaks staan op het financiële voordeel dat is behaald met het weglaten van allerlei elementen, zoals een systeemplafond.

Kent u ruimtes waarvan er bekend is dat er geluidshinder optreedt? In de vorm van een slechte verstaanbaarheid? Of juist een te goede verstaanbaarheid, zodat meer discretie is gewenst? Wij beoordelen graag de situatie ter plekke om vervolgens de maatregelen aan te geven die de problemen oplossen.

Voelbare overlast met gevolgen
Akoestische problemen in ruimten kunnen vervelende en verstrekkende gevolgen hebben. Langdurig werken in ruimten met slechte akoestiek heeft namelijk een grote impact op de productiviteit, op het welbevinden én de gezondheid. Dit ondervinden wij in de praktijk en gelukkig zijn we hierin niet de enige. Geluidsdeskundige Julian Treasure bespreekt in zijn TED talk welke gevolgen dat precies zijn, en hoe architecten en ontwerpers akoestische problemen kunnen voorkomen. (Onder dit artikel link naar de video).

Voorkomen en genezen
Voorkomen is beter dan genezen. Deze uitspraak is volledig van toepassing als het gaat om akoestiek in een ruimte. In de ontwerpfase kan heel veel gedaan worden om geluid onder controle te krijgen. Wij berekenen dit vakkundig, en bieden diverse oplossingen die passen in het ruimtelijk ontwerp. Op deze manier worden de gebruikers in een pand niet geconfronteerd een slechte akoestiek en de bijbehorende klachten. Ook blijven aanpassingen aan de ruimte achterwege, zodat men de overlast wordt bespaard die daarmee samen gaat.

Spreekt de industriële look u aan, maar is de akoestiek een onderwerp? Vraag ons dan vrijblijvend naar een eerste beoordeling.

Berekening of advies nodig?
Neem dan contact met ons op via 088 - 50 10 592 of bezoek onze website: www.akoestiekcomfort.nl . Wij lossen akoestische problemen graag voor u op. De video bekijken? Bekijk hier het korte, krachtige betoog van Julian Treasure met de titel  'Waarom architecten hun oren moeten gebruiken'.


Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Akoestiek Comfort

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Akoestiek Comfort

Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan