Gerestaureerd met oog voor detail

11 oktober 2017
De voormalige gevangenis onderging sinds de sluiting in 2007 al diverse restauraties en nieuwe bestemmingen. In aanloop naar 2018 professionaliseert eigenaar Stichting Boei de exploitatie verder op het gebied van cultuur, economie, recreatie en toerisme. 

Zakelijk en cultureel ontmoetingspunt
De Blokhuispoort is een belangrijke ontmoetingsplaats op zakelijk en cultureel niveau. De namen van een aantal hedendaagse gebruikers herinneren nog aan de voormalige functie. Zo is daar het ‘Het Alibi Hostel’ en hebben de horecagelegenheden klinkende namen als ‘Proefverlof’ en ‘De Bak’. Creatieve bedrijven hebben er een fijne plek gevonden, er worden evenementen georganiseerd en in 2018 fungeert de oude smederij van de gevangenis als informatiepunt van LWD2018.

Verduurzaming
Recent is gestart met de verduurzaming van het complex, waaronder een uitgebreide dak- en gevelrenovatie. Ook de dakgoten, van in totaal maar liefst 1.200 meter, worden in de originele staat teruggebracht om het complex zoveel mogelijk zijn authentieke uitstraling te laten behouden. De aanwezige zinken goten zijn verwijderd en de oude betonnen goten zijn compleet hersteld. Nadien zijn ze voorzien van Triflex ProDetail in 'verkeersgrijs',  geheel passend bij de grijs gesmoorde Romaanse dakpannen. Tevens is er bijzondere aandacht voor de afvoer van het hemelwater van de daken. Afkoppeling van het regenwater vindt plaats via een stelsel van molgoten in de bestrating, zodat er meer bergingscapaciteit ontstaat bij piekbelastingen. 

Triflex ProDetail
Voor de goten van Blokhuispoort is Triflex ProDetail gebruikt. Een 2-componenten, gepigmenteerde afdichtinghars op basis van Polymethylmethacrylaat (PMMA). Triflex ProDetail wordt gebruikt als scheuroverbruggend en volledig gewapend afdichtingsysteem voor kritische details op onder andere platte daken, balkons, terrassen, galerijen en parkeerdekken, in zowel nieuwbouw als renovatie. Het systeem is gewapend en scheuroverbruggend. Het is bestand tegen worteldoorgroei, hydrolyse, extreme weersinvloeden en door het gebruik van Triflex ProDetail hebben de gerestaureerde goten gegarandeerd een lange levensduur.

Informatie
Wilt u meer weten over het gebruik van Triflex ProDetail bij de Blokhuispoort? Of wilt u informatie over andere producten of vrijblijvende informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 038 460 20 50 of stuur een mail naar: info@triflex.nl.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan