B30 genomineerd voor ARC17 Architectuur award

27 september 2017
Onlangs werd het project B30 in Den Haag genomineerd voor de prestigieuze ARC17 Architectuur Award. Uit een recordaantal van 162 ingezonden projecten werden vier projecten genomineerd. B30, naar ontwerp van KAAN Architecten, werd genomineerd voor de radicale transformatie naar een uitnodigende, open, duurzame, en optimale werkomgeving. Met 7000m2 naadloos akoestisch OWAplan had OWA een belangrijke bijdrage aan de uitstraling, akoestiek en duurzaamheid van het project.  

Nominatie B30 ARC17 Architectuur Award
Reden voor de uitverkiezing van OWAplan project B30 was de wijze waarop KAAN Architecten het gesloten, hiërarchisch opgezette gebouw heeft getransformeerd tot een open, transparante, uitnodigende en hedendaagse werkomgeving. Het Rijksmonument dat voorheen dienstdeed als hoofdzetel voor het Ministerie van Economische zaken, werd op schitterende wijze getransformeerd tot kenniscentrum en denktank van de Rijksoverheid.  

Belangrijk in het project waren de hoge eisen op het gebied van akoestiek, esthetiek en duurzaamheid. Samen met Deerns bedacht OWA een akoestische oplossing voor de langgerekte en hoge ruimtes: door OWAplan met haar hoge absorptiewaarde tegen zowel plafond als wand te plaatsen, zijn de ruimtes voorzien van aangenaam geluidsniveau. De hoge kwaliteit van het cradle-to-cradle product voorzag bovendien in de gewenste onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. De belangrijkste bijdrage was echter de naadloze integratie van het plafond met het groot aantal ornamenten. Door de prefab gipselementen van Vari af te werken met de naadloze toplaag van OWAplan vormt het plafond één geheel met de karakteristieke ornamenten en koven.  

Vier projecten genomineerd

Naast B30 in den Haag werden ook Vuurtoreneiland te Amsterdam, het RAI Parkeergebouw, en het Rijkskantoor aan de Rijnstraat 8 in Den Haag genomineerd. Dit maakte de jury onder leiding van Nanne de Ru (Powerhouse Company) bekend. De winnaar wordt op 30 november tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam bekend gemaakt.  

Wat is de ARC17 Architectuur Award?

De ARC Awards is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Architect in samenwerking met diverse partners. Deze serie architectuurprijzen belicht het allerbeste werk in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie, jong talent en oeuvre. De ARC17 Architectuur Award, waar OWAplan project B30 voor genomineerd is, wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord, op innovatieve wijze combineren met verrassende architectuur.   Ga voor meer informatie over het project en het naadloos akoestische OWAplan naar www.owaplan.nl.  

 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan