Het nieuwe parkeerdek
Het nieuwe parkeerdek

Winkelcentrum Zeewijkpassage

22 september 2017
Renovatie, uitbreiding, meer parkeergelegenheid en een ‘nieuw’ parkeerdek
Op dit moment wordt er hard gewerkt om winkelcentrum Zeewijkpassage, gelegen aan het Zeewijkplein te IJmuiden, een nieuwe, moderne en open uitstraling te geven. Het winkelcentrum dat in 1970 werd gebouwd, trekt publiek aan uit de directe omgeving, het centrum van IJmuiden, maar ook uit de naast gelegen plaatsen Bloemendaal en Santpoort. Het bestaande winkelcentrum en het parkeerdek worden geheel gerenoveerd, ook wordt er een deel aangebouwd en wordt er een nieuwe parkeergarage gerealiseerd.

Huidige situatie
Het winkelcentrum bestaat nu nog uit meerdere gangen, een grote hal en 4 aparte ingangen. Er zijn 10 verschillende winkels te vinden, waaronder een bakker, een Chinees restaurant, een groenteboer en twee supermarkten; een Aldi en een DEKA-markt. Het bestaande parkeerdek biedt ruimte aan 180 auto’s die hier gratis kunnen parkeren. Hoewel het winkelcentrum goed bezocht wordt en er een levendige sfeer hangt, was het toe aan een nieuw licht uiterlijk vond eigenaar Dreef Beheer, de vastgoedontwikkelaar die ook gelieerd is aan de DEKA-markt.

Nieuwe uitstraling
Architectenbureau Koolstra & Partners ontwierp een open en modern winkelcentrum dat licht en fris oogt en straks ruimte biedt aan 14 winkels. De passages worden vernieuwd, en er zijn na de renovatie 3 ingangen in plaats van de bestaande 4. De buitenkant wordt volledig gestript, daken en buitengevels worden aangepakt, het parkeerdek gerenoveerd, sommige winkels worden verplaatst en de DEKA-markt is straks veel uitgebreider dan voorheen. Hiervoor wordt ook de extra half-ondergrondse parkeergarage gemaakt, waar na de bouw plaats is voor nog eens 50 auto’s. Tevens wordt het omliggende terrein volledig heringericht en bestraat, het gerenoveerde parkeerdek is onderdeel van deze vernieuwing.

Renovatie parkeerdek
NESTON Betonconservering BV is verantwoordelijk voor de uitvoering van de renovatie van het bestaande parkeerdek en de afwerking van de hellingbaan van de nieuw te bouwen parkeergarage. Zij hebben ervoor gekozen om het Triflex ProPark systeem, variant 1, aan te brengen. Projecteider Thomas Koers vertelt: “We hebben gekozen voor dit Triflex systeem omdat daarmee het geheel scheuroverbruggend en naadloos wordt afgewerkt. Het is bestand tegen mechanische belasting en diverse weersinvloeden. Ook gaat het gegarandeerd jaren mee, en we kunnen het de uitstraling geven zoals de architect het ontworpen heeft.” Koers vervolgt: “Voor de nieuwe hellingbaan gebruiken we straks Triflex ProPark, variant 3, met een grove instrooikoorrel. Hierdoor krijgt het een hogere mate van stroefheid, wat voor hellingbanen vereist is.”

Werkwijze
Om het gewenste resultaat te bereiken is door de medewerkers van NESTON eerst de oude 10 centimeter dikke laag gietasfalt machinaal verwijderd. Daarna is het oppervlak gekogelstraald, waardoor het gereed was om de eerste laag primer aan te brengen. Na droging is hierop het Triflex ProPark systeem geplaatst dat bestaat uit een laag hars, het scheuroverbruggende Triflex wapeningsvlies en weer een nieuwe laag hars. Na applicatie van het membraan, en de Triflex DeckFloor, is het ingestrooid met kwartszand dat daarna is afgewerkt met een kleurfinish. Na een korte droogperiode is hierop de belijning aangebracht. Om het geheel helemaal af te werken zijn er biggenruggen geplaatst.

En het eindresultaat mag er zijn! Een prachtig parkeerdek, dat voor jaren een goede en veilige plek biedt aan de auto’s van de bezoekers van het vernieuwde winkelcentrum Zeewijkplein. De hellingbaan wordt pas in een later stadium afgewerkt, deze moet eerst nog gebouwd worden.

De renovatie en nieuwbouw vindt plaats in 5 á 6 fases. Tijdens de werkzaamheden blijft het winkelcentrum gewoon geopend voor publiek. Het vernieuwde, moderne en open winkelcentrum zal midden 2017 gereed zijn.

Informatie
Triflex biedt diverse systemen en producten voor parkeergarages, parkeerdekken en hellingbanen. Naast veiligheid en duurzaamheid, is de esthetische uitstraling zoals u wenst ook te bewerkstelligen met de producten van Triflex. Wilt u hierover meer informatie, of wilt u vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer: 038 460 20 50 of stuur een mail naar: info@triflex.nl.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan