Schone wanden voor de Brede School

7 augustus 2017
Wanneer je als ouder door de school van je zoon of dochter loopt, zie je graag dat de lokalen en gangen er fris, opgeruimd en schoon uitzien. De praktijk is vaak anders. Opgroeiende kinderen zijn fysiek intensief aanwezig. In welke ruimte ze ook komen, ze drukken er hun stempel op. Letterlijk. En dat is vooral aan de wanden goed af te zien. Na lang zoeken vond Brede School In De Breedte in Hoofddorp de ideale oplossing. Simpel maar héél effectief: matte muurverf die zich makkelijk laat schoonmaken.

“Iedere dag gooien 4.000 kinderen hun tassen tegen de gangmuren, ze leunen ertegen met een voet of zitten er met hun handen aan,” zegt Hans Dusseljee, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het gebouw. In De Breedte voert het schilderwerk in het gebouw meestal zelf uit, maar de schilders hadden weinig eer van hun werk. Kort na een schilderbeurt zagen de met glasvezel beklede wanden er al weer groezelig uit. Pakten de schoonmakers de vervuilde muren aan, dan glommen ze op en was het resultaat nóg armoediger.

Op advies van Robin Messerschmidt, accountmanager van verfgrossier ProCoatings, zette de beheerder proefvlakken in de school op met muurverven van diverse fabrikanten. De keus viel op Caparol PremiumClean. Goed en makkelijk schoon te maken en zelfs bestand tegen desinfecteringsmiddelen die in water oplosbaar zijn. In dit geval besteedde In De Breedte het schilderwerk uit aan schildersbedrijf Andros uit Wormer. Andros bracht PremiumClean in vrolijke kleuren aan op de wanden van de gangen.

Dusseljee is enthousiast: “Zodra de gangwanden vuil worden, maken we ze schoon en het ziet er weer fris uit. En nu blijven de gangwanden er wél strak uitzien. Ook in de andere gebouwen van onze stichting gebruiken we inmiddels PremiumClean. En de wc’s werken we af met heldere, intensieve kleuren. Daar gebruiken we PremiumColor voor, om het schrijfeffect tot een minimum te beperken.”

Met de duurzame verfproducten van Caparol heeft de Brede School niet gekozen voor de goedkoopste oplossing. Een bewuste keuze, zegt Dusseljee. “Op de lange termijn verdienen we het makkelijk terug, want we kunnen het onderhoud in de scholen nu langer uitstellen.”
 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Caparol

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan