Nieuwbouw Focus Filmtheater

3 augustus 2017
PIQTURE Audiovisual Architects heeft vanuit haar rol in het ontwerpteam en in opdracht van de gemeente Arnhem de wensen van de gebruiker Focus Filmtheater in kaart gebracht,  de architectonische en ICT kaders geïnventariseerd en een infrastructuur ontworpen voor het toepassen van de volgende audiovisuele voorzieningen:
  • beeldweergave middels narrowcasting
  • geluidsweergave van achtergrondmuziek in alle ruimtes buiten de filmzalen
  • geautomatiseerde besturing en koppeling met de ontruimingsinstallatie en verlichting

Om alle techniek optimaal te integreren in het gebouw en haar interieur is in het bijzonder en op zeer prettige wijze samengewerkt met de mensen van Focus Filmtheater en BURO M2R.

Het ontwerp van PIQTURE Audiovisual Architects bestaat tevens uit het kunnen ondersteunen van (zakelijke) presentaties en evenementen in de filmzalen. Voor de koppeling met aanwezige projectie- en geluidsvoorzieningen is nauw samengewerkt met CinemaNext.

Het nieuwe theater moet aan het einde van de Arnhemse Bakkerstraat een ‘trekker’ zijn voor winkelend publiek. Zoals duidelijk zichtbaar op de artist impressions van DP6 architectuurstudio blijft het zicht op de kerk via een glazen tussenbouw behouden.

Focus Filmtheater stelt zich ten doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur bij een zo groot en divers mogelijk publiek te stimuleren door een bloeiend en gevarieerd cultureel filmklimaat te kweken en in stand te houden. Ter verwezenlijking hiervan organiseert Focus een veelzijdig programma van kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten. De activiteiten rond de kunstzinnige en arthousefilm van Focus Filmtheater worden niet in deze vorm door commerciële bioscopen aangeboden en zijn in het Arnhemse cultuurbeleid aangemerkt als basisvoorziening voor de stad. Arnhem is dus niet alleen een stad van muziek, theater, mode, dans, beeldende kunst en vormgeving, maar nadrukkelijk ook van film. Om de ambities van Arnhem en Focus waar te kunnen maken moeten zij zich op een moderne manier kunnen presenteren om krachtig bij te kunnen dragen aan een kleurrijke programmering waarin samenwerking met andere kunsten vanzelfsprekend is. Vanuit deze ambitie voor de stad en Focus, vraagt dit om een om filmtheater dat past bij de toekomstwensen van de makers en het publiek om filmvertoningen tot een ware belevenis maken.   Nieuwbouw van het filmtheater op het Kerkplein maakt gebruik van de potentiële grotere publieksbelangstelling dan nu voor de kunstzinnige film; het biedt een kans. De locatie biedt de mogelijkheid een gebouw met vijf zalen en een ruimte voor filmvertoning buiten te realiseren en daarmee meer films te vertonen. Het maakt het mogelijk ook een cross-over- en interdisciplinair programma tot stand te brengen: met andere kunstdisciplines, met andere partners en met bredere mogelijkheden voor het cultureel ondernemerschap. Onze werkzaamheden zijn gestart in juli 2016, de uitvoering in mei 2017 en het geheel is in mei 2018 opgeleverd.

Een project waar we super trots op zijn dit in onze eigen stad te mogen realiseren!
Het bouw-,  installatie- en interieurontwerp komt van de hand van DP6 Architectuurstudio, BURO M2R, ABT Ingenieursbureau, StevensvanDijck Bouwmanagers en aannemer BINX Smartility.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Piqture Audiovisual Architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Piqture Audiovisual Architects

Piqture Audiovisual Architects
Piqture Audiovisual Architects
Piqture Audiovisual Architects
Piqture Audiovisual Architects
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan