Entreegebied Amsterdamse Bos

26 september 2005
Een nieuwe ontvangst

Het Amsterdamse Bos krijgt een nieuwe hoofdentree. Na de herinrichting komt u hier het Bos binnen op een manier die recht doet aan het fraaie stadsbos. Onderdeel van de vernieuwing van de hoofdentree is de bouw van een bezoekerscentrum. Daarmee wordt de hoofdentree ook het echte ontvangstgebied van het Bos. Op de plattegrond aan de rechterzijde ziet u de plek van het nieuwe centrum. Het bezoekerscentrum vervangt het Bosmuseum dat helemaal aan de andere zijde van de Bosbaan ligt. Veel bosbezoekers komen graag naar het Bosmuseum. Maar het gebouwtje, bedoeld als tijdelijke noodoplossing, is echt aan het einde van zijn Latijn. In het nieuwe bezoekerscentrum kunt u terecht voor informatie over het Amsterdamse Bos of voor een bezoek aan de vaste expositie over het Bos. En net als in het Bosmuseum worden er ook wisseltentoonstellingen ingericht. Maar er is ook een leeshoek, een kinderhoek en een ruimte voor lezingen, ontvangsten en vergaderingen.

Meer dan een gebouw alleen
De gemeente Amsterdam wil het gebruik van het centrum graag openstellen voor groepen, verenigingen en clubs uit de Amsterdamse regio. Van scholen tot natuurverenigingen en van recreanten tot sportclubs. Zij kunnen het bezoekerscentrum gebruiken om lezingen te houden, activiteiten in het Bos te organiseren en om informatie over te brengen. In principe voor alles en iedereen die zich verbonden voelt met het actief buiten zijn in de open lucht. Voor creatieve ideeën staat de beheerder van het nieuwe bezoekerscentrum altijd open!
Vanaf het bezoekerscentrum gaan straks ook excursies met boswachters, speurtochten en wandel- en trimroutes starten. Kortom, het wordt de bruisende toegang naar het Amsterdamse Bos.

Het gebouw
Het bezoekerscentrum wordt een gebouw met een ‘zachte’ ovale vorm die naar boven taps toeloopt. De bovenverdieping (met twee rijen ramen) wordt dus kleiner dan de benedenverdieping. De buitenwanden zijn opgetrokken uit hout en glas. Boven de ramen worden luifels aangebracht die uit de gevel steken en zorgen voor een prettig klimaat binnen. Linksboven op deze poster ziet u de plattegrond van beide verdiepingen. Bovenin komt de vaste expositie waarin een heuvel centraal komt te staan. U kunt zowel in als om de heuvel lopen. Aan de hand van interessante opstellingen leert u over de geschiedenis van het Bos, wat er leeft en wat er te zien is. Boeiend voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met TWA architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van TWA architecten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan