Ontmoetingsgebied begane grond
Copyright: Christiaan de Bruijne
Ontvangstbalie
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht ontmoetingsgebied
Copyright: Christiaan de Bruijne
Zitbank ontmoetingsgebied
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht ontmoetingsgebied
Copyright: Christiaan de Bruijne
Zitjes bij patio
Copyright: Christiaan de Bruijne
Licht, lucht en ruimte
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht kantoorvloer met paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Doorzicht paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Werkplekken in paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht kantoorvloer
Copyright: Christiaan de Bruijne
Historische Randstadcampagnes als identiteit
Copyright: Christiaan de Bruijne
Scrumruimte
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht kantoorvloer
Copyright: Christiaan de Bruijne
Voor en na
Copyright: Christiaan de Bruijne
Ontmoetingsgebied begane grond
Copyright: Christiaan de Bruijne
Ontvangstbalie
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht ontmoetingsgebied
Copyright: Christiaan de Bruijne
Zitbank ontmoetingsgebied
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht ontmoetingsgebied
Copyright: Christiaan de Bruijne
Zitjes bij patio
Copyright: Christiaan de Bruijne
Licht, lucht en ruimte
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht kantoorvloer met paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Doorzicht paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Werkplekken in paviljoen
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht kantoorvloer
Copyright: Christiaan de Bruijne
Historische Randstadcampagnes als identiteit
Copyright: Christiaan de Bruijne
Scrumruimte
Copyright: Christiaan de Bruijne
Overzicht kantoorvloer
Copyright: Christiaan de Bruijne
Voor en na
Copyright: Christiaan de Bruijne

Herinrichting hoofdkantoor Randstad

10 april
Het door Wim Quist ontworpen hoofdkantoor van Randstad verkeert na 25 jaar kwalitatief in perfecte staat, maar paste anno 2016 niet meer bij de open cultuur van zijn bewoner. Een integraal team bestaande uit Quist Wintermans Architekten en OTH Architecten verving de verkamerde opzet van de kantoorvloeren door een meer open werkplekconcept, met de nadruk op teamwork, kennisdeling en communicatie.  

Ordening
Grotendeels glazen paviljoens met accenten in eikenhout fungeren als structurerende elementen op de kantoorvloeren en herbergen focusruimtes, overlegplekken en informele zitjes. De paviljoens zijn zodanig geplaatst, dat ze de bestaande routing op de verdiepingen in stand houden. In het oorspronkelijke ontwerp van Quist verspringt te route, met de diagonaal in de plattegrond geplaatste liftkern als kantelpunt. De route krijgt nadruk door de bestaande stenen vloer te behouden. De ‘doorwaadbare’ paviljoens bestaan uit schijven die ruimten afbakenen en de oriëntatie steeds verleggen. Ze zoneren de werkomgeving daarnaast op een natuurlijke wijze in dynamische (langs de route) en meer rustige werkgebieden (langs de gevel). Dankzij de paviljoens kunnen verschillende werkvormen binnen de gebouwdiepte van 14,4 meter ongestoord op korte afstand van elkaar plaatsvinden.  

Ontmoeting
Rondom de centrale kern staat ontmoeting en kennisdeling centraal. Hier bevindt zich een huiskamer met pantry en ondersteunende voorzieningen. Scrumruimten en loungeplekken faciliteren de samenwerking. Gesloten, glazen vergaderruimten vormen zowel visueel als akoestische een barrière richting het werkgebied.  

Identiteit
Een kleurconcept gebaseerd op de kleuren van gebruikers Randstad, Tempo-Team en YACHT creëert herkenbare plekken binnen de organisatie. Het kleurverloop op de verdieping toont eveneens de variëteit binnen de Randstad-organisatie. De kleuren komen terug in tapijt, wandafwerkingen, meubilair, kunst en identiteitsuitingen. In lijn met het tijdloze karakter van de architectuur van het gebouw zijn in het interieur ‘designklassiekers’ toegepast. Speciaal voor het project zijn de bekende Poldersofa’s in overleg met Vitra/Hella Jongerius van unieke kleuren voorzien. Posters en foto-blowups van historische reclamecampagnes van Randstad maken het beeld compleet. De kunst- en designcollectie van het bedrijf is ingepast tegen gestoffeerde wanden en in nissen in kastenwanden.  

Plint
In de plint van het gebouw (begane grond en eerste verdieping) zijn ontvangst, espressobar, congrescentrum en restaurant heringericht. Het gebied als geheel fungeert als grote huiskamer voor Randstad. Het groen in de aanwezige patio is weer zichtbaar gemaakt en vormt een natuurlijk centrum in het ontvangstgebied en het nabijgelegen vergadercentrum. In de plint zijn conform de kantoorvloeren warmere materialen toegevoegd. Het contrast tussen het licht van buiten en de oorspronkelijke, donkere inrichting wordt hierdoor verzacht. De bestaande foyer van het congrescentrum wordt met een break-out ruimte uitgebreid om meer ruimte te creëren bij grotere bijeenkomsten. De grote congreszaal zelf krijgt dankzij een nieuwe, houten vloerafwerking en akoestische wanden in hout en gips een frisse, moderne uitstraling.          

Team QWA-OTH
Na een ontwerpcompetitie verwierf Team QWA-OTH de opdracht voor de revitalisatie van het hoofdkantoor van Randstad. Vanaf het begin af aan is de samenwerking een sterke alliantie gebleken om tot een voor de opdrachtgever passende werkomgeving te komen. De bouwkundige kennis van QWA, de bekendheid van het bureau met het gebouw en de ervaring van OTH met innovatieve werkplekconcepten garandeert een integrale benadering tot op detailniveau. Oorspronkelijk architect Wim Quist fungeerde vanaf de aanbestedingsfase als sparringpartner om enerzijds een breed draagvlak voor de herinrichting te creëren en anderzijds de architectuur van het gebouw te kunnen doorgronden en middels de ingrepen te verdiepen.

Neem contact op met OTH architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
AGROB BUCHTAL GmbH
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett Nederland
TRILUX - Simplify Your Light
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Sedus Stoll B.V.
Q-railing
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
Forster
Performance in Lighting
Sempergreen
Cladding Point B.V.
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Glass Nederland B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex BV
OJMAR, S.A.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Ruys Vloeren B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Häfele Nederland
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Baars & Bloemhoff
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
ROCKPANEL Group
Renson
Metaglas B.V.
Hi-Con | Bruil prefab
MOSO International BV
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Van Besouw Tapijt
Grijsen Park & Straatdesign
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Kingspan Unidek B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Derako International B.V.
Desso BV
Tektoniek
Bolon - Brandt Design Flooring
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan