Willem-Alexander Sportpark

6 april 2017
Op het tunneldak van de rijksweg A4 in Schiedam is een groot sportpark met recreatiegebied gebouwd: het Sportpark Willem-Alexander. Wat meteen opvalt aan het park is het hekwerk met de groene afbeeldingen rondom deze sportvelden. Heras heeft de constructie waartegen het gaas is gemonteerd speciaal voor dit project ontworpen. Het hekwerk is een bijzonder kunstwerk met pixels dat onder andere is bedacht door Jeroen en Joep Verhoeven, van ‘DeMakersVan’. Jeroen: “Als ontwerper heb je een idee in je hoofd, dat werk je uit en dan denk je: nou zo wordt het. Maar het is altijd indrukwekkender om het in het echt te zien.”  

Pixels en windbrekende functie

De afbeeldingen zijn allemaal opgebouwd uit dopjes, die door Jeroen en Joep pixels worden genoemd. Joep: “Met al die kleine pixels kan uiteindelijk een grotere afbeeldingen worden geproduceerd. Dat idee was goed te combineren met het hekwerk van Heras.” Het hekwerk is ruim zeven meter hoog, waarvan 5,50 meter boven de tunnelbak uitkomt. Door de hoogte van de velden boven het maaiveld is daarom vooral de windbrekende functie van belang. Heras heeft speciale staanders ontworpen die voor de montage uitgebreid zijn getest.  

1,6 miljoen pixels

Jeroen: “Het hele hekwerk is opgebouwd uit negen kleuren groen en zwart en wit. Als je je voorstelt dat er 1,6 miljoen locaties zijn waar de bolletjes op moeten worden geklikt, dan vergt dat een hele organisatie.” Alle pixels zijn geproduceerd door een bedrijf in Amsterdam. Het harmonicagaas door Heras. Zowel het gaas als de bolletjes zijn vervolgens verzonden naar India. Jeroen en Joep zijn zeer tevreden over de samenwerking met Heras. Jeroen: “Heras weet zich als een kameleon mee te bewegen met de klant, maar ook met de fabrikant en dat zie je maar zelden.”  

Het eindresultaat
Zowel Joep en Jeroen als Heras zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Joep: “Je doet dit voor een publiek. Het is niet alleen maar voor ons als ontwerpers een opdracht met een idee en uitwerking. Het is een publieke ruimte. Als er dan een wisselwerking komt tussen de gebruiker of het publiek en het werk dat je hebt neergezet dan is dat heel mooi om te zien.” 

Trefwoorden

hekwerk pixels demakersvan

Neem contact op met Heras

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Glass Nederland B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex BV
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon / ROCKWOOL B.V.
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland BV - Modulaire lichtstraten
Jung | Hateha B.V.
Van Besouw Tapijt
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural Nederland
Derako International B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Bolon - Brandt Design Flooring
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan