Naadloze perfectie in Museum Voorlinden

29 maart 2017
Met de realisatie van Museum Voorlinden krijgt één van de belangrijkste particuliere verzamelingen beeldende kunst van Nederland een waardig onderkomen. Op het landgoed Voorlinden is een museum in de vorm van een paviljoen opgetrokken met een gigantisch glazen dak dat voor een prachtige lichtinval zorgt. In het museum is plaats ingeruimd voor wisselende exposities, een vaste collectie en permanente werken. Het ontwerp van Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects staat volledig in dienst van de tentoongestelde kunst: vlak, strak en zonder afleidingen. Zo ook het strakke, naadloze akoestische OWAplan dat over 2.000 m2 strekt.  

Kosten noch moeite gespaard
Opdrachtgever Joop van Caldenborgh streeft naar de hoogst mogelijke perfectie, waarbij vrijwel alles mogelijk is. Het is een uniek project waarbij de kosten een ondergeschikte rol speelden en er voor Kraaijvanger tijd was om naar elk element onderzoek te doen. Hierdoor konden zij de perfecte oplossing zoeken voor de wensen van de opdrachtgever.  

Naadloos plafond zonder dilataties
Projectcoördinator Bart van der Werf van Kraaijvanger Architects vertelt: “Alle producten zijn geselecteerd op de hoogste kwaliteit, zo ook de plafonds. De opdrachtgever wenste een strak plafond zonder naden waarin alles weggewerkt kan worden en dat perfect wit en vlak is. De keuze viel daardoor op OWAplan, dat als enige een daadwerkelijk naadloos oppervlak zonder dilataties kan opleveren. Dit gecombineerd met de hoge absorptiewaarde, fijnheid van de korrel en de vlakheid die OWA garandeert gaf de doorslag.”  

Elegant strak plafond
Het levert een oog- en oorstrelend plafond op, waarbij alle installaties, roosters, verlichtingsarmaturen en camera’s op hoog niveau in het plafond geïntegreerd zijn. Van der Werf vertelt: “Door het open en lichte karakter van het museum heb je hier enorm veel strijklicht waardoor je imperfecties in het spuitwerk snel ziet. Maar het is prachtig opgeleverd. Je ziet zelden dat het zo netjes wordt gedaan”. De eindafwerking is gerealiseerd door eigen spuiters van OWA, waardoor een optimaal resultaat gegarandeerd is.  

Licht en modern museum
Met een twintigtal zalen, auditorium, bibliotheek, prentenkabinet, educatieve ruimte, restauratieatelier en museumshop kan Museum Voorlinden met recht een kunsttempel genoemd worden. Bijzonder is het glazen dak ter grootte van een voetbalveld dat het museum een lichte uitstraling geeft. Met behulp van 115.000 ingenieus schuin afgesneden buisjes die boven het glazen dak zijn geplaatst, wordt het noorderlicht doorgelaten en het zuiderlicht gebroken. Het resultaat is een museum dat bij verandering in het weer volledig anders overkomt. Het is daarmee een prachtige ode aan het Hollandse licht dat al eeuwen een inspiratie vormt voor kunstenaars.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan