Kleurige diningroom
Kleurige diningroom

Penthouse in Berlijn

16 maart 2017
In zijn oorspronkelijk staat gaf dit appartement in Berlijn niet direct de indruk van ruimte en openheid. Hoewel het appartement de hele bovenste verdieping bestrijkt en het hoofdverblijf was aangesloten op een lichte galerie, oogde de ruimte krap en enigszins benauwd.  
Ruimte creëren

Om het gewenste ruime loftkarakter te krijgen, haalden de architect een wand weg en integreerde zij een slecht verlichte kamer in de keuken en de galerieruimte. De gewenste optische verbinding met de verschillende ruimtes is bereikt met een doordacht kleurconcept. Zo werden de ruimte opnieuw gestructureerd en werden bepaalde aspecten benadrukt.

Want kleur schept niet alleen sfeer, maar heeft ook duidelijk invloed op de perceptie van proporties. Een ruimte kleur geven en hem zo het gewenste effect te geven, is een complexe zaak. Komen er verschillende tinten bij kijken, dan is het zelfs nog moeilijker. Een intuïtief begrip van keur hebben namelijk niet veel mensen. Maar in het geval van dit Penthouse in Berlijn, is het kleurconcept over de gehele linie geslaagd. 
   
Een consequent concept

De tinten variëren van zachte tinten tot sterke contrasten. Terwijl er in de slaapkamer vrij rustige en weinig verzadigde kleuren gebruikt werden, werden de voorste kamers met intens krachtige en heldere, frisse kleuren ingericht. Omzichtig pakt de architect elke ruimte apart aan, steeds rekening houdend met de omliggende ruimtes. Zo wordt specifieke karakter van elke ruimte naar voren gehaald.

Ook de elektrotechnische installatie, met de strak vormgegeven JUNG schakelaars in LS 990 in Les Couleurs® Le Corbusier, volgt consequent dit concept. Sinds 2014 biedt JUNG zijn tijdloos vormgegeven LS 990 schakelaar wereldwijd exclusief in de 63 unieke kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. Een innovatie die de onderscheiding Special Mention van de German Design Awards 2015 heeft gekregen en in de categorie „Product“ als „Best of Best“ de hoogste waardering werd toegekend bij de Iconic Award 2014.
  
Bijzonder: elk van de 63 kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier zijn met iedere andere kleur uit het systeem te combineren. Harmonisch op elkaar afgestemd, zoals muzikanten in een orkest – die met het samenspel verrassen en met de solo betoveren – spelen de kleuren samen.

Het resultaat is een overtuigende transformatie: door de verschillende open en kleurige ruimtes heeft Berlijn vandaag de dag een penthouse met comfortabele leefruimte met ruim plaats voor gasten.  
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Jung | Hateha B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan