Jeugdgebouw D'n Hazenkamp, Nuland
Jeugdgebouw D'n Hazenkamp, Nuland
Jeugdgebouw D'n Hazenkamp, Nuland
Jeugdgebouw D'n Hazenkamp, Nuland
Jeugdgebouw D'n Hazenkamp, Nuland
Jeugdgebouw D'n Hazenkamp, Nuland

Frisse uitstraling voor jeugdgebouw

7 maart 2017
Architect Ad van den Bosch woont in Nuland en was altijd al actief betrokken bij jeugdwerk en culturele activiteiten in de buurt. “In het kader van een provinciaal plan om dorpen op te knappen, werd er geld beschikbaar gesteld voor de sloop van het oude jeugdgebouw en de nieuwbouw van D’n Hazenkamp”, blikt Van den Bosch terug. “Men kwam in eerste instantie bij mij aankloppen voor advies. In tweede instantie heeft dat geresulteerd in een opdracht van de gemeente om de nieuwbouw van het jeugdgebouw te ontwerpen en uit te voeren”, licht Van den Bosch zijn betrokkenheid bij het project toe.

Het jeugdgebouw wordt gebruikt door diverse verenigingen. Hier is rekening mee gehouden in het ontwerp en de uitvoering. “Allereerst is er overleg geweest met de welstandscommissie over de uitstraling van het gebouw ten opzichte van de rest van de omgeving”, legt Van den Bosch uit. “De bebouwde omgeving is vrij neutraal van kleur. Ik vond dat het jeugdgebouw best een frisse uitstraling mocht krijgen. Juist omdat het een gebouw voor de jeugd is, zijn vrolijke kleuren gebruikt. Het mocht ook zeker een kenmerkend gebouw zijn in de omgeving. Dus een soort herkenningspunt om op te vallen. Dat is zeker gelukt”, besluit Van den Bosch.

Mooie kleurenmelange
Het was voor Van den Bosch vanaf het begin al duidelijk dat deze uitstraling met baksteen bereikt moest worden: “In Brabantse dorpen wordt veel met baksteen gebouwd. Om het gebouw te verbinden met de omgeving is daarom besloten om de gevel in baksteen uit te voeren.” Om een mooie kleurmelange te creëren is Van den Bosch bij Wienerberger in Zaltbommel langs geweest voor advies. “In de Wienerberger Expo is een complete collectie van bakstenen in verschillende kleuren en vormen te vinden”, vertelt Van den Bosch. “We hebben allerlei kleuren bij elkaar gelegd, van fel geglazuurde strengpersstenen tot handvorm bakstenen in rustige tinten. Daarmee zijn we wat aan het rommelen geweest om tot de uiteindelijke kleurmelange te komen. Je moet ook rekening houden met de afmeting van de verschillende bakstenen en hun formaat. Daar hebben ze mij bij Wienerberger goed over geadviseerd”, aldus Van den Bosch.

Toekomstbestendig
Een gebouw dat plek biedt aan allerlei jeugdverenigingen moet tegen een stootje kunnen. Van den Bosch zegt hierover: “De afwerking binnen is redelijk stootbestendig. Het interieur is stevig afgewerkt met roestvrijstalen platen en hout op de wanden en alle deuren zijn van een kunststof laag voorzien. Het moet allemaal tegen een stootje kunnen, zodat het gebouw weer even mee kan.” Ook qua duurzaamheid is er rekening gehouden met de toekomst. “Uiteindelijk is gekozen voor een energiezuinige verwarmingsinstallatie en zonnepanelen op het dak”, vertelt Van den Bosch. “Het energieverbruik van het gebouw voldoet aan de hoogste eisen in het kader van het Bouwbesluit.” “De gebruikers zijn allemaal erg enthousiast”, merkt Van den Bosch. “Ze vinden het een prachtig gebouw. Het jeugdgebouw sluit als een soort jas aan op de behoeften van de zeer tevreden gebruikers.”

Architect: 
Ad van den Bosch, Nuland
Opdrachtgever: Gemeente Maasdonk
Constructeur: Aannemingsbedrijf Gebroeders van de Ven B.V., Heesch
Gevelbakstenen: Mix WF: Goud geglazuurd, Metallic grijs geglazuurd, Blauw geglazuurd, Rood geglazuurd, Wit geglazuurd, Geel geglazuurd, Dommelrood, Alento capri – Wienerberger Panningen en Wolfswaard
Tigris Flash handvorm waalformaat – Wienerberger Wolfswaard
Oplevering: 2013 

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Wienerberger B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan