Westside Tower in Frankfurt

1 februari 2017
Met 66 meter is de Westside Tower in Frankfurt op dit moment het hoogste gebouw van Duitsland dat voorzien is van een thermisch gevelisolatiesysteem. Maar dat is niet de enige reden waarom de Westside Tower een zeer complex project was. Caparol leverde niet alleen het gevelisolatiesysteem, maar ook een aantal nieuwe, innovatieve oplossingen.

Het gebouw bestaat structureel gezien uit twee delen: een twintig verdiepingen tellende wolkenkrabber en een kleiner, aangrenzend gebouw met zeven verdiepingen en dakterrassen. Maar wat aan de buitenkant niet zichtbaar is, is wat zich onder het geveloppervlak van pleisterwerk bevindt. Een mineraal, onbrandbaar gevelisolatiesysteem van Caparol. Daarmee is de Westside Tower momenteel het hoogste gebouw in Duitsland, dat voorzien is van een energie-efficiënt thermisch gevelisolatiesysteem. Maar niet alleen de hoogte maakt van de Westside Tower een bijzonder project; ook het enorme oppervlak. De isolatie werd aangebracht op ongeveer 8.000 vierkante meter. Daarbij werden drie verschillende Caparol isolatiesystemen ingezet, met isolatiediktes tussen de 120 en 200 millimeter en diverse opbouwen.

Vanwege de complexiteit van het gebouw, met zijn schuine gevels, uitstekende balkons en uitsparingen in de loggia’s, was de planning en uitvoering van het gevelisolatiesysteem zeer uitdagend. “Het was een grote uitdaging om duurzame oplossingen voor de complexe technische aansluitingen te vinden, die ook voldeden aan de specificaties van het ontwerp van de architect” aldus Jörn Gehring, ingenieur en technisch manager in die regio. “We hebben uiteindelijk de technische details in samenwerking met de architect, de aannemer en de verwerker ontwikkeld en op maat laten uittekenen. In dit geval waren de standaard detailtekeningen niet toereikend; alles moest speciaal voor dit project ontworpen en uitgetekend worden.”

Uiteindelijk hebben de inspanningen van alle betrokkenen hun vruchten afgeworpen: “Het project ziet er echt fantastisch uit” aldus de Caparol adviseurs. “We hebben aangetoond dat Caparol een sterke partner is die de zeer complexe eisen van de architectuur, de techniek en de logistiek prima aankan.” Ook de projectleider prijst de intensieve begeleiding van de Caparol experts. Zonder hen had het architectonische concept voor dit gebouw nooit gerealiseerd kunnen worden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Caparol

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan