Eiland en Liberty, Antwerpen

11 november 2016
Havengebied Het Eilandje heeft de potentie om dé nieuwe hotspot van Antwerpen te zijn. Door de crisis kwam de herontwikkeling van het gebied lange tijd moeilijk van de grond. Het Antwerpse stadsbestuur bracht daar enkele jaren geleden verandering in met de aanleg van een tramverbinding, aanplant van openbaar groen en renovatie van de kades. De komst van twee markante appartementengebouwen, ‘Eiland’ en ‘Liberty’, geeft het gebied een nieuwe impuls.

Luxueuze uitstraling
De complexen, gezamenlijke projecten van ontwikkelaars Pluczenik World en Vlaamse Poort, herbergen commerciële ruimten op de begane grond. Daarboven vijf verdiepingen met woningen en een bovenste etage met een aantal penthouses. De hoogwaardige afwerking, grote glaspartijen en ruime terrassen geven de appartementen een luxueuze uitstraling. ‘Maar de locatie maakt de gebouwen uniek’, vindt Marc Duez van Pluczenik World. ‘Dichtbij vind je de Schelde, vermaarde musea als Red Star Line en Museum aan de Stroom, het 25 ha grote Droogdokkenpark en de jachthaven.’

Slanke profielen
Met zoveel schoons in de buurt waren grote glazen ramen, puien en deuren een logische vraag van de projectontwikkelaars. ‘Tegelijk moesten die wel in

lijn zijn met de elegante uitstraling van de gebouwen’, licht Duez toe. Na vergelijking tussen verschillende leveranciers, kozen Pluczenik World en Vlaamse Poort voor de aluminium Methermo®XL ramen, puien en deuren van Metaglas. ‘De ultraslanke, moderne profilering gaf de doorslag.’

Inbraakveilig
In beide gebouwen worden zo’n 200 tot 250 ramen, terrasdeuren, voordeuren en puien van Methermo®XL toegepast. Op verzoek van de opdrachtgevers paste Metaglas de standaard stolpdraairamen aan in een stolpdraai-kiepraam. De kiepfunctie maakt net als een draairaam ventilatie mogelijk maar is inbraakveiliger. De aantrekkingskracht van Eiland en Liberty is groot. Wie geïnteresseerd is in één van de projecten zal zich moeten haasten, want 80 procent van de 27 appartementen van Eiland en alle 47 Liberty-woningen zijn verkocht. Ook de winkelruimten zijn zeer gewild. Medio 2017 nemen de nieuwe bewoners en ondernemers hun intrek in Eiland, begin 2018 volgt de ingebruikname van Liberty.

Maatwerk leidt tot Methermo®XL innovatie
‘De opdrachtgevers wilden onze Methermo®XL ramen ook op de kiepstand kunnen zetten. Omdat onze standaard stolpramen alleen kunnen draaien, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing’, vertelt Metaglas-directeur Waldo Duin. ‘We zijn er in geslaagd de profielen zo aan te passen dat ze nu kunnen draaien én kiepen. Dit nieuwe stolpdraai-kiepraam (Methermo®XL, XSDK) is inmiddels toegepast in andere projecten waaronder in het Pakhuis Meesteren in Rotterdam. Duin: ‘Deze innovatie is exemplarisch voor hoe we producten ontwikkelen: niet wijzelf maar de markt is het begin van een innovatie. Met als resultaat dat onze producten altijd naadloos aansluiten op de vraag.’

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Metaglas Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan