De Hoogakker na 10 jaar erg tevreden

10 november 2016
Nutsbasisschool De Hoogakker in Breda wilde tien jaar geleden het naaldvilt vervangen. De keus viel uiteindelijk op Vinyl van Tarkett. Na tien jaar gebruik is directeur Frans-Joseph de Graaf even enthousiast als destijds: “Ik sta nog altijd 100 procent achter mijn keuze van destijds.”

Hij gaat terug naar 2006. “Op een van onze zeven lokaties wilden we af van het naaldvilt. Dat had verschillende nadelen. Zo vergt het veel onderhoud en vervuilt het gemakkelijk. Als er bijvoorbeeld een pak melk op valt, gaat dat er nooit helemaal uit. Bovendien gaat het na een tijdje ruiken. Een ander nadeel was dat het flinke slijtage vertoonde.”

Veel scholen kozen destijds nog voor linoleum, maar dat had weer een ander nadeel: “Het kost veel geld om het te onderhouden. Je moet elk jaar de waslaag eraf strippen en volgens een bepaald procedé opnieuw aanbrengen. Bovendien moet je de klas daarvoor eerst geheel leegruimen en vervolgens weer inhuizen. Als ik dan kijk naar de uren en kosten, zie ik dat het onderhoud in twintig jaar net zo veel kost als de oorspronkelijke aanschafprijs.”

Nadat hij op een andere school de toepassing had gezien, besloot De Graaf over te stappen op de vinyl-vloerbekleding van Tarkett. “Wat me op dat moment met name aansprak was de onderhoudsvriendelijkheid. Je hebt eigenlijk voldoende aan water en vloeibaar schoonmaakmiddel. Daar komt bij dat je niet zoals bij linoleum alles leeg hoeft te ruimen en hoeft in te huizen. Waarbij zich ook een risico op krassen en strepen voordoet, want de waslaag van linoleum is veel minder sterk dan de slijtlaag van Vinyl. Bovendien is het esthetisch effect van zo’n nieuwe waslaag bij linoleum slechts van korte duur. ” Er is ook een financieel voordeel: “Vinyl is iets duurder in aanschaf dan linoleum, maar over een periode van twintig jaar driekwart goedkoper in onderhoud.”

Als directeur van zeven schoolgebouwen, moet De Graaf regelmatig productkeuzes maken. “Sommige keuzes vallen na een paar jaar tegen. Dat geldt echter niet voor Vinyl. Als ik door een van de vijf schoolgebouwen met Vinyl loop, ben ik nog even enthousiast als in het begin. Ik sta kortom nog 100 procent achter mijn keuze van destijds.”

-Tekst: Peter Bekkering-

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Tarkett BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan