Cineworld complex, Whiteley

10 november 2016
Kleurrijke gevel brengt glamour naar het witte doek

Honderdtwintig jaar geleden vertoonden de gebroeders Lumière de eerste bewegende filmbeelden in Groot-Brittannië. Ondanks de veranderingen die het land sindsdien heeft gekend, blijft de bioscoop een bijzondere plaats waar mensen uit alle rangen en standen zich laten entertainen, verbazen en verrassen. In het ontwerp van het nieuwe Cineworld complex in Whiteley heeft Corstorphine + Wright Architects die emoties gestalte geven met een kleurrijke gevel waarvoor ROCKPANEL® producten werden gebruikt.

Dit project van £15,5 miljoen vormt de tweede ontwikkelingsfase van opdrachtgever Whiteley Co-ownership, na de lancering van Fase I in mei 2013. Het streven naar evenwicht met de gebouwen van de eerste fase was een prioriteit bij het ontwerp van de bioscoop, zoals projectarchitect Richard Wagenhauser, associate director bij Corstorphine + Wright verklaart: “Het bioscoopgebouw volgt het moderne thema dat het stadscentrum kenmerkt. Tegelijkertijd wilden we het complex duidelijk onderscheiden van zijn algemene omgeving. Bioscopen zijn echte binnenruimten. Daarom blijft de beglazing beperkt tot aan de foyers. Dit bood ons de gelegenheid om een grote massieve muuroppervlakte zodanig te bekleden dat de "karakterloze grijze massa" van vele andere bioscoopcomplexen werd vermeden."

De voor- en achtergevels zijn grotendeels bekleed met ROCKPANEL Colours in donker en licht brons, reebruin en grijswit, geleverd door Taylor Maxwell. In de gevels werd ROCKPANEL Chameleon gemixt met andere gevelonderdelen en de panelen werden tevens toegepast aan de oostelijke zijde van de bioscoop, die naar de stad gericht is. "De kleur van ROCKPANEL Chameleon verandert naargelang de gezichtshoek, wat een zeer levendig en interessant effect heeft", vervolgt Richard.

Voor de voorzijde van het gebouw ontwierp Corstorphine + Wright Architects een golfvormige overkapping. Dit speelse kenmerk contrasteert met de lineaire gevel en doet terugdenken aan de Googie-architectuurstijl van vele Amerikaanse drive-in bioscopen uit de jaren 1950 en 1960.

"Dit hele effect helpt het gebouw tot leven te brengen en voegt een vleugje fun toe dat perfect past bij de gebruiksdoeleinden van het complex", vertelt Richard. "Alle elementen samen geven een harmonieus, maar toch ook spannend resultaat."

Het bioscoopcomplex kreeg de BREEAM-rating "Excellent", en de ROCKPANEL producten hebben daartoe bijgedragen. De 16 gecertificeerde bouwelementen met ROCKPANEL Durable en Durable ProtectPlus gevelpanelen hebben nu de uitmuntende Green Guide score A+. Bovendien was ROCKPANEL Group de eerste fabrikant van gevelplaten die door de BRE gecertificeerd werd en aan EN 15804 voldeed.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan