Bredeschool Wachtelenberg - Epe

14 oktober 2016
"Vrijwel elke kleurnuance ligt binnen bereik"

Net als de hilarische WC-eend adviescommissie is Plastica natuurlijk erg trots op gemaakte producten. En gelukkig blijken die ook praktijkondervindelijk bijzonder te worden gewaardeerd. Zoals door Fons van de Poel, directeur van het gelijknamige architectenbureau Van de Poel Architecten uit Epe, die de multifunctionele Brede School Wachtelenberg in Epe ontwierp.

Van de Poel: “Wachtelenberg is een voor ons echt bijzonder Brede School project. Aan de ene kant diende het gebouw te versmelten met zijn natuurlijke omgeving, aan de andere kant wilden de scholen hun eigen identiteit behouden. Geen enkel ander plaatproduct bleek die paradox beter te kunnen overbruggen dan de Massief NT-panelen van Plastica. Vrijwel elke kleurennuance ligt binnen bereik, bovendien ogen de panelen net even natuurlijker.”

Opvallende nuance
Het architectenbureau ontwierp de multifunctionele school met als hoofddoel realisatie van een gezamenlijke huisvesting voor twee voorheen elders gehuisveste basisscholen. En dan dus inclusief het behoud van hun eigen gezicht. Van de Poel: “Wij hebben dat identiteitsversterkende onderscheid gezocht in zowel volume als materialisatie. Het uit twee lagen bestaande hoge deel is gemaakt van metselwerk, oogt daardoor verhoudingsgewijs stoer, maar blijft binnen de perken dankzij toepassing van een vrij zeldzame lichtgroene steen. Het bouwdeel ernaast is laag, rijst als een opvallend soort paviljoen op vanuit het bos, en is daarmee perfect geschikt voor een zowel contrasterend als genuanceerd kleurend gevelmateriaal. Zoals dus dat van Plastica.”

Dienstbaar
Specifiek aan het gevelbeeld is de maatvariatie van de verschillende panelen. Geen rechttoe-rechtaan vlakken of stroken, maar in fragmenten - verschillende lengten en breedten die in kleur uiteenlopen van geelgroen tot groengeel en vice versa. Omdat dat de speelsheid van het gebouw ten goede komt, zegt Van de Poel. “De statige, en ook enigszins strenge schoolgebouwen zoals je die vroeger veel zag, zijn niet meer. Naar school gaan betekent voor kinderen tegenwoordig ook plezier maken, een schoolgebouw dient daarin mee te gaan. Wat de aannemer echt heeft gescheeld aan arbeid, is dat de panelen op maat gezaagd en inclusief coderingen op het werk aankwamen. Dat zijn dienstendetails die hogelijk door bouwpartijen worden gewaardeerd.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan