Sfeervolle en chique restauratie Hotel Antje van de Statie

31 augustus 2016
Op steenworp afstand van waar de beroemde Antje van de Statie haar “Weerter vlaaitjes” verkocht aan treinreizigers en zo de Limburgse vlaai op de kaart zette, staat het volledig gerenoveerde Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Het historische pand waarin vroeger Hotel Café Restaurant Mertens en Hotel De Staatsie gesitueerd waren, is in een half jaar volledig gestript en herbouwd tot brasserie en hotel met unieke kamers en zalen. Het volledig gemoderniseerde pand aan het stationsplein is daarmee een eerbetoon aan het goede leven, Antje en het treinverkeer geworden.

Rustgevende en elegante plafonds
Om de typerend gezellige sfeer van Brasserie-Hotel Antje van de Statie te creëren zijn historische elementen met een modern interieur gecombineerd. Belangrijk voor de chique uitstraling van het pand zijn de elegante en naadloze plafonds in de openbare ruimtes van het hotel. Hierbij valt te denken aan de bar, het restaurant, de luxe herenkamer en de gangen. Het naadloos akoestische OWAplan springt in het oog dankzij de zeer strakke afwerking en volledig geïntegreerde verlichting. Het resultaat is een oog- en oorstrelend ruimte. OWAplan verzorgt met zijn hoge absorptiewaarde namelijk een uitstekende akoestiek. Hiermee is een gezellige sfeer in de bar, het restaurant en de herenkamer gegarandeerd, maar is men ondanks omgevingsgeluid zeer goed verstaanbaar.

Bekijk hieronder het vernieuwde Brasserie-Hotel Antje van der Statie. Vergeet daarbij niet te letten op het strakke, naadloos akoestische OWAplan dat de ruimtes van een elegante uitstraling voorziet.

https://www.youtube.com/watch?v=v_bEQxLoZ_M

Renovatie
Tijdens de half jaar durende renovatie door aannemer Koppen Bouw BV en Multi-Fix Interieurafbouw is het pand volledig gestript totdat alleen de gevels nog overeind stonden. Vervolgens is het pand volledig herbouwd en is een karakteristiek en modern gebouw opgeleverd. Om extra ruimte te creëren werd de benedenverdieping van het naastgelegen pand gehuurd. Het vernieuwde pand heeft een tiental sfeervol ingerichte kamers, drie zalen, een bar, restaurant, garderobe en een luxe herenkamer. De inrichting van het hotel is geïnspireerd op Antje van de Statie die haar “Weerter vlaaitjes” verkocht aan treinreizigers op het station. Zo hangt er een grote stationsklok in de bar, staan er banken met hoge rugleuning zoals de zitbanken in de treinen en ligt er een tegeltjesvloer zoals in het station. Met de verbouwing heeft Antje weer een sfeervol en prachtig thuis gekregen. Haar standbeeld prijkt dan ook fier voor de entree van het hotel.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan