Stadskantoor met Derako plafondsysteem

31 augustus 2016
Het recent gerealiseerde stadskantoor in Venlo is ontworpen volgens de principes van de Cradle to Cradle (C2C) filosofie waarbij er een positieve invloed is op de gezondheid van mens en milieu. Het nieuwe stadskantoor omvat onder andere kantoorruimtes, een plaza, een publiekshal met expositieruimte en diverse vergaderruimtes. Meerdere ruimtes zijn hierbij voorzien van het C2C gecertificeerd Derako grill plafondsysteem met duurzaam Accoya hout.

Het stadskantoor, ontworpen door Kraaijvanger Architects, heeft een inrichting en uitstraling die aansluit bij wat de gemeentelijke organisatie wil zijn: open, transparant en toegankelijk. In het ontwerp is er gewerkt vanuit de C2C-gedachte en het circulaire bouwen. Hiermee heeft dit Limburgse stadsgebied, als eerste regio, de Crade to Cradle-principes volledig omarmd.

Samen met de gemeente Venlo en het C2C ExpoLAB zijn de doelstellingen vastgesteld t.a.v. het te realiseren gebouw. Hierbij is de materiaalkeuze zeer belangrijk geweest, maar ook is er veel aandacht besteed aan de luchtzuivering, het energieverbruik en de waterkringloop van het gebouw. Bij de materiaalkeuze is bewust gekeken naar materialen die 100% her te gebruiken zijn.

C2C grill plafondsysteem
Vanuit de Cradle to Cradle ontwerpgedachte is het geen toeval dat er bij dit gebouw voor het C2C gecertificeerde plafondsysteem van Derako is gekozen. Derako construeert en werkt volgens het Cradle to Cradle-principe, waarin niet alleen naar onze huidige behoeftes wordt gekeken, maar ook naar de mogelijkheden voor toekomstige generaties. Derako beschikt naast een C2C certificering voor alle producten ook over diverse andere certificaten waaronder o.a. FSC en een ISO14001 gecertificeerd milieumanagementsysteem.

Accoya – duurzaam met de eigenschappen van hardhout
Door de toepassing van Accoya hout binnen het Derako plafondsysteem is er nog meer toegevoegde waarde gecreëerd op het gebied van duurzaamheid. Het Accoya hout wordt namelijk vervaardigd uit PEFC of FSC gecertificeerd snelgroeiend naaldhout waarbij een uniek verduurzamingsproces er voor zorgt dat het materiaal de eigenschappen verkrijgt die vergelijkbaar zijn met tropisch hardhout. Hiermee wordt het materiaal niet alleen houtrot bestendig maar ook zeer dimensiestabiel.

C2C gaat nog dieper voor dit project
Vanuit de C2C filosofie heeft Derako, in samenwerking met meerdere partijen, heel goed gekeken naar de maatvoeringen van het hout maar ook naar de positie van de armaturen en overige voorzieningen in het plafond. Hierdoor is er efficiënt hout ingekocht en verwerkt met een minimaal verlies aan materiaal. Daarnaast zijn de elementen van het grill plafond verpakt in speciaal ontworpen houten kratten waarbij het kisthout direct weer retour is genomen voor recycling.

Natuurlijke beleving
De geheel open structuur van het grill plafondsysteem sluit goed aan bij de “open, transparante en toegankelijke” visie in het ontwerp. Daarnaast zorgt het Accoya hout voor een natuurlijke en warme uitstraling. De toevoeging van natuurlijke elementen, zoals twee kurkeiken in een in het gebouw geïntegreerde kas, zorgen voor een verdere versterking van de “natuurlijke” belevingsfactor in het gebouw.

Meer informatie over het project Stadskantoor Venlo en C2C
Onder het menu-item projecten op de Derako website treft u meer foto’s van dit project en mocht u meer informatie wensen over hoe de Derako systemen bij kunnen dragen aan uw Cradle to Cradle project neem dan contact op met één van de Derako adviseurs. Wist u trouwens dat de Derako systemen ook een substantiële bijdrage kunnen leveren aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM? Hierover leest u meer in het document “BREEAM credits met Derako

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Download BIM modellen

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.

Neem contact op met Derako International B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Derako International B.V.

Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Derako International B.V.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan