Poolhouse met Algarve Roof in uniek tuinconcept

30 augustus 2016
Vakantiegevoel in eigen tuin

Poolhouse met geïntegreerd lamellendak eyecatcher in uniek tuinconcept
Een vakantiegevoel in eigen tuin. Dat was hetgeen de eigenaars voor ogen hadden toen ze in de mooie Henegouwse heuvels hun intrek namen. Het resultaat is een uniek tuinconcept met een watertafel en poolhouse met geïntegreerd lamellendak als ontegensprekelijke eyecatchers.
Zicht op het water en de heuvels
De eigenaars van deze woning in Henegouwen houden van modern. Dat valt onmiddellijk op, door de atypische materialen voor de streek, zoals de bleke en donkere bakstenen, de grote raampartijen en het strakke leien dak. Die moderne stijl trekt zich ook door in de tuin. Het zicht speelt een centrale rol zowel binnen als buiten de woning. Het terrein ligt op een heuveltop en biedt zo een fantastisch zicht op de vallei. De bewoners willen dan ook maximaal kunnen genieten van dat zicht en de tuin. De eigenaars kozen er samen met tuinarchitect Filip Van Damme voor om het eerste deel van de tuin heel sober en uitgepuurd aan te pakken. Dit deel loopt vervolgens over in een lager gelegen zone met meer natuurlijke elementen, voor een optimale integratie in de omgeving.

Verschillende waterelementen brengen sfeer en rust
De niveauverschillen tussen de woning en de lager gelegen tuin leenden zich perfect tot het uitwerken van een ‘watertafel’, een origineel idee van de eigenaar. Daarbij stroomt het water door het tafelblad tot in de vijver, een absolute eyecatcher, maar tegelijk ook praktisch om drankjes aan tafel koel te houden. De watertafel gaat naadloos over in de zwemvijver op een lager gelegen stuk in de tuin. Kers op de taart is de - tot op het waterniveau van de vijver ingewerkte - jacuzzi waar de eigenaars het hele jaar door van kunnen genieten.

Opvallend poolhouse met lamellendak
De bewoners zochten naar een oplossing om hierbij nog een extra buitenruimte te creëren en vonden hun antwoord bij een poolhouse met geïntegreerd lamellendak. Van deze Algarve Roof van Renson kwamen uiteindelijk twee exemplaren in het poolhouse dak terecht. Eén overkapping zweeft boven de jacuzzi terwijl een tweede het loungeterras overkapt. Het poolhouse op zich is afgewerkt met houten lamellen en Trespa-panelen.

“Het was onze wens om een gesloten gedeelte te hebben met een sauna en aansluitend een semi-open ruimte met glazen schuifwanden voor een loungeterras. Dankzij de lamellendaken kunnen we de zonne-inval perfect regelen en bij regen of wind hoeven we niet naar binnen te lopen maar sluiten we gewoon de daklamellen en de glazen wanden,” lichten de eigenaars toe.

“De laatste 10 jaar merk ik steeds meer vraag naar bijgebouwen geïntegreerd in de tuin,” merkt tuinarchitect Filip Van Damme op. Mensen zetten ‘comfortabel buiten leven’ steeds hoger op hun verlanglijstje bij de inrichting van hun tuin. In dat opzicht past een geïntegreerd lamellendak als de Algarve Roof perfect in het idee om buiten beschut te kunnen koken, ontspannen, tafelen, … zonder toch weer onder een vast en gesloten dak te moeten vertoeven.”

De firma Horpirol uit Tielt zorgde voor de technische uitwerking van het idee en keek er nauwkeurig op toe dat de lamellenstructuur perfect aansloot op de dakconstructie.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Renson

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan