Community College

29 augustus 2016
Toekomstvast rendement in uniek onderwijsgebouw

Maximale flexibiliteit in een multifunctioneel gebouw. Dat was het uitgangspunt voor het Community College Leiden. Inspirerende huisvesting voor 10.000 leerlingen en zo’n 800 medewerkers met flexibele onderwijsruimten voor klassikaal-, digitaal- of projectonderwijs. Het resultaat is een unieke verticale stad met werkpleinen, marktplaatsen en diverse voorzieningen.

Maximale flexibiliteit
Een school is een organisme: steeds nieuwe populaties van leerlingen en medewerkers in steeds nieuwe samenstellingen gebruiken het gebouw. Voor klassikaal- of projectonderwijs. Voor digitaal samenwerken of praktijkcolleges. Bij de keuze voor een nieuw gebouw is functievrijheid daarom een belangrijk criterium. Zeker voor het Community College in Leiden. De opdrachtgevers ROC Leiden en het Da Vinci College wilden een gebouw met maximale fl exibiliteit om in te kunnen spelen op onderwijswensen van vandaag, morgen en overmorgen. Immers, alleen door duurzaam gebruik van een gebouw mogelijk te maken, is een investering van deze omvang te verantwoorden. Naast de onderwijsfunctie krijgen in het gebouw ook kantoren, een supermarkt, restaurant, bank enparkeergarage een plaats.

Samenwerking voor snel proces
Het complexe ontwerp met torens en grote overspanningen vroeg om hechte samenwerking tussen alle partijen. De draagstructuur is opgebouwd uit uniek gevormde balken en kolommen. De prefab-liggers en randbalken van in totaal meer dan 5 kilometer bestaan voor een groot deel uit kanaalplaatvloeren met een massieve onderschil met betonkernactivering. Deze vloeren combineren een overspanning van 14 meter met een cruciale bijdrage aan een binnenklimaat waarin het goed studeren is. Doordat niet hoeft te worden gewacht op de uitharding van de vloeren realiseerden de partners het gebouw binnen een korte periode. Dit was ook belangrijk gezien de ligging van het nieuwe complex: vlakbij een woonwijk was het veroorzaken van zo min mogelijk overlast een vereiste.

Multifunctioneel centrum
Het resultaat is een multifunctioneel centrum met vijf torens met daartussen bruggen die overspannen tot wel 31 meter. Het gebouw is als een gestapelde stad met pleinen en kenniscentra op verschillende verdiepingen. Voor de 10.000 leerlingen en 800 medewerkers zijn er lesruimten, kantoorruimtes, een moderne aula en kantine, een auditorium, vergaderzalen en commerciële ruimten als een supermarkt en een bank. Onder het gebouw zit een parkeergarage met ruimte voor circa 450 voertuigen. Door de grote overspanningen en slimme constructie is het gebouw geschikt te maken voor meerdere functies. Dit maakt het Community College uiterst duurzaam.

Flexibel comfort
Het Community College is opgebouwd volgens de werkwijze die wij Flexibel comfort noemen: functievrije gebouwen met grote vrije vloeren die in de tijd steeds aan te passen zijn aan de wensen van de eindgebruiker. Want alleen een gebouw dat nu al is voorbereid op een volgend leven is werkelijk duurzaam en een investering met toekomstvast rendement.

Terugverdienen met Flexibel comfort
De marginaal hogere kosten voor de alternatieve draagstructuur zijn snel terugverdiend in de tijdsduur van de verbouwing en de bespaarde kosten van herbouw van het casco. De kennis over draagconstructie, daar zit de kracht van de mensen van VBI. Laat onze kennis werken voor de flexibiliteit van uw gebouw en onze producten en dienstverlening het comfort verhogen. Graag nodigen wij u uit om mee te denken en mee te praten om samen vorm te geven aan gebouwconcepten die de tand des tijds in alle opzichten kunnen weerstaan.

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met VBI

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan