Copyright: Dirk Verwoerdt
Copyright: Dirk Verwoerdt
Copyright: Dirk Verwoerdt
Copyright: Dirk Verwoerdt
Copyright: Dirk Verwoerdt
Copyright: Dirk Verwoerdt

Comfortabel wonen in een flexibel appartement

26 augustus 2016
Het ontwerp van de moderne woontorens van 12 woonlagen gaat uit van langdurige bruikbaarheid en optimale aanpasbaarheid voor de eindgebruiker. Dat vraagt om een flexibel gebouwconcept en een innovatief bouwproces. De centrale locatie in Delft vereist grote bouwsnelheid en zo min mogelijk overlast voor de omgeving. In appartementencomplex Wonen boven de Hoven is voor de ruim 160 huur- en koopappartementen de indelingsvrijheid maximaal, dankzij de appartementenvloer en de grote overspanningen. Dankzij het DoorStapelSysteem (DSS) met prefab vloeren levert VBI samen met partner Stabiel Management een belangrijke bijdrage aan een vlot proces en zorgt het versneld voor toekomstbestendig rendement.

Maximale keuzevrijheid
De dertien verdiepingen tellende woontorens van Wonen boven de Hoven zijn een succesvol voorbeeld van innovatief industrieel bouwen in een binnenstedelijk gebied. De torens boven het bestaande winkelcentrum De Hovenpassage bestaan ieder uit ruim tachtig moderne appartementen. Uitgangspunt voor het ontwerp van de woontorens is dat ze dankzij de grote overspanningen flexibel aanpasbaar zijn. De huurders en kopers zijn vanaf het begin betrokken. Zo hebben ze met drie verschillende woningtypes een maximale keuzevrijheid in grootte en indeling. Ook in de toekomst kunnen de woningen mee veranderen met de eisen van de eindgebruikers. Zo kan bijvoorbeeld eenvoudig van één appartement twee worden gemaakt en andersom, bijvoorbeeld om wonen en werken te combineren. Maar ook als een deel of zelfs het gehele gebouw van functie moet veranderen is dat mogelijk. Zo kan in de toekomst de plint meebewegen met de ontwikkelingen in retailvastgoed of de behoeften van de wijk.

Binnenstedelijk bouwen
De bouwlocatie, waar mensen wonen, werken en winkelen, maakt het noodzakelijk dat er snel en met zo min mogelijk overlast gewerkt wordt. De kanaalplaatvloeren worden zonder stempels gemonteerd. Dat leidt tot een hogere bouwsnelheid en brengt de overlast voor de omgeving van het centrumgebied verder omlaag. Dankzij de prefab bouwmethode wordt er 30% efficiënter gebouwd en met het unieke DSS (DoorStapelSysteem) kan dat nog sneller. Dat betekent uiteraard ook sneller rendement en een sneller rond te maken businesscase.

De meerwaarde van VBI
DSS is een nieuwe en innovatieve bouwmethode met prefab vloeren waarmee een gebouw in een snel tempo het hoogste punt bereikt. Het systeem maakt het voor het eerst mogelijk om meer dan zes lagen ‘droog’ te bouwen. DSS versnelt het bouwproces ten opzichte van standaard prefab bouwsystemen; door het gebruik van DSS kan één bouwlaag per week worden gerealiseerd. Dat is tweemaal zo snel als wanneer het gebouw in gestort beton zou zijn opgetrokken. De VBI Appartmentenvloer geldt als basis voor iedere verdieping met compleet element van 12 meter. Binnen deze structuur hebben de scheidingswanden geen dragende functie. Dat geeft veel flexibele mogelijkheden en zorgt dat de indeling van de binnenruimten steeds eenvoudig aan te passen is. Dit geldt voor alle 12 woonlagen van de torens.

Over Wonen Boven de Hoven
Boven winkelcentrum De Hoven Passage in Delft wordt sinds juli 2014 gebouwd aan ruim 160 huur- en koopappartementen, verdeeld over twee woontorens. De eerste woontoren is in oktober 2015 opgeleverd. Dankzij het succes van Toren 1 is eind 2015 ook gestart met de bouw van Toren 2. Wonen boven de Hoven staat voor duurzaam en comfortabel wonen. De bewoners worden vanaf de ontwerpfase betrokken bij de indeling en profiteren van lage energiekosten, goede isolatie en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. Onder hun woning doen ze alle dagelijkse boodschappen en met de centrale ligging zijn het stadscentrum van Delft en alle uitvalswegen altijd dichtbij.

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met VBI

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan