Hoofdentree Haga Ziekenhuis, nieuwbouw

18 augustus 2016
Structuurplan

Afgelopen jaren is er gewerkt aan de fasegewijze vernieuwbouw van het Haga Ziekenhuis naar het structuurontwerp van Architecten aan de Maas. Naast het structuurplan voor de locatie Leyweg is het bureau onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe entreehal met binnenstraat en restaurant.

Daarbij is de hoofdentree verplaatst van het opgetilde niveau naar maaiveldniveau en verlegd in de richting van het nieuwe OV station Leyweg, aansluitend op een toekomstig te realiseren pleinruimte met woningbouw en zorgfuncties in de plint.

Vanaf dit plein loopt men via een ruime entreehal door een circa 160 meter lange binnenstraat waaraan de bestaande en nieuwe bouwdelen gelegen zijn. Deze ruggengraat is de ruimtelijke en functionele drager van het plan. Hierdoor worden logistieke stromen gestructureerd en prettige verblijfsplekken gerealiseerd. Door de in hiërarchie onderscheidende ruimtelijke opzet, vormgeving en materialisatie van de lichtstraat is het complex leesbaar gemaakt. Bezoekers kunnen hierdoor de route naar afdelingen met maximaal twee aanwijzingen vinden. Zoals bekend is een goede oriëntatie onontbeerlijk voor een helende omgeving.

Entreehal en straat
De straat is opgebouwd uit een doorlopende drielaagse structuur met shedkappen in het dak. Door de eenzijdige dakopeningen op het noorden valt er veel licht binnen en wordt onwenselijke opwarming van de straat voorkomen. De transparante entreehal is ontworpen als kop van de lichtstraat en loopt ter plaatse van de entree door tot op het plein. Onder het volume van het auditorium, dat als het ware boven het plein zweeft, zijn prettige verblijfsplekken gerealiseerd. De espressobar functioneert hier als uitnodigende voorpost van het gecombineerde bezoekers- en personeelsrestaurant.

Met dit ontwerp werd voldaan aan de vraag van het Ziekenhuis om een transparante en heldere hoofdstructuur met prettige verblijfsplekken te realiseren. Het uitdragen van de helende omgeving is bereikt door het toepassen van natuurlijke materialen, zoals natuursteen en bamboe vloeren, ronde vormen, zoals de ronde balie en espressobar, en warme kleuren, zoals de groen/petrol tinten met rode accenten en indirecte verlichting. Het ultieme doel was het bereiken van een omgeving die niet direct aan een ziekenhuis doet denken en waar zowel patiënten, bezoekers als werknemers even afstand kunnen nemen van deze vaak confronterende omgeving.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Architecten aan de Maas

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Architecten aan de Maas

Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
Architecten aan de Maas
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan