NLR kiest voor Composiet

8 juli 2016
Als je aan het NLR denkt (Nederlands Lucht- en Ruimtevaart centrum) dan kun je aan niets anders denken dan composiet. Immers vliegtuigen en ruimtevaartuigen zouden niet zo groot en sterk gemaakt kunnen worden als composiet niet zou bestaan. De lucht en ruimtevaart industrie heeft dit materiaal omarmd en de toepassing ervan optimaal ingepast in de ontwikkeling van nieuwe vliegtuigen en ruimtevaartiuigen. Datzelfde zie je nu ook gebeuren in de wind energie en getijde energie, en met name de ontwikkelen van rotor bladen. De bladen zijn superlicht en composiet is veel sterker dan welk materiaal dan ook. Zonder composiet geen (grote) windmolens.

In de woning en utiliteitsbouw wordt composiet ook steeds vaker toegepast. Dakgoten, dakkapellen, dakrand afwerkingen zijn de meer standaard toepassingen voor de woningbouw. In de gevelbouw is het een specialistische toepassing die de laatste jaren sterk in opkomst is. De voordelen zijn duidelijk.

Dit unieke kunststof materiaal, dat zijn sterkte haalt uit de vezels die erin verwerkt zijn is niet alleen zeer onderhoudsarm, maar ook nog eens prima te recyclen. Door het lichte gewicht kan ook nog eens lichter gebouwd worden. Er zijn zelfs gevallen bekend waar ook de fundering minder zwaar is uitgevoerd omdat de gevel veel minder zwaar is. In aarbevingsgebieden biedt composiet een uitkomst. De vezelstructuur maakt dat de gevel niet bezwijkt. Producent en leverancier Flexipol Composites BV uit wieringerwerf (voorheen Polux BV) heeft al veel projecten met dit prachtige mateiaal gerealiseerd. Prachtig vormgegeven gebouwen zoals het Hilton op schiphol, het stadskantoor van Utrecht en Almelo, maar ook SoZaWe en LVI in Groningen, allemaal projecten in composiet met unieke eigenschappen en door vooraanstaande architecten ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Flexipol composites BV

Vaak wordt de montage op de bouwplaats in samenwerking uitgevoerd door een gespecialiseerde gevelbouwer. Elementen, volledig voorzien van eventuele kozijndelen en beglazing kunnen afgemonteerd op de bouw worden aangeleverd en aangebracht Snellere doorlooptijden zijn daarmee haalbaar wat tot verdere kostenreductie kan leiden. Kortom, een materiaal om rekening mee te houden.

Bij het ontwerpen van de nieuwbouw van het NLR was bij Inbo architect Kevin Battarbee de keuze voor composiet voor de hand liggend. Dat is nog niet bij iedereen het geval. Maar wilt u meer weten over de ontwerpmogelijkheden en toepassingen van composiet in uw gevel, bel dan vrijblijvend voor een afspraak. De technische staf van FLexipol helpt u graag. Tel: 0228 359567 of mail info@Flexipol.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Flexipol Composites BV
Flexipol Composites BV

Neem contact op met Flexipol Composites BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan