Het Belgenmonument technisch en esthetisch up-to-date

17 juni 2016
“Door de snelle doorharding konden we snel werken”

Het Belgenmonument werd na de Eerste Wereldoorlog door België aan Amersfoort geschonken als dank voor de opvang van de vele vluchtelingen in de oorlog. Onlangs was het tijd voor een opknapbeurt van het monument. Multi Protect Nederland BV zorgde voor afdichting van de vijver en bloembakken met behulp van het Triflex ProDetail systeem.

Het monument bleek ernstig vervallen volgens calculator William Jansen van Multi Protect Nederland BV. “Het is een hoog gebouw met een vijver aan de voorzijde waarvan stukken waren afgebrokkeld. De vijver was zwart, er zaten algen in en er groeide zelfs onkruid uit het beton. Enkele ornamenten waren kapot en een aantal spuitmondjes van de fonteinen waren lek en zaten los. Het was zaak om het monument technisch en esthetisch weer up-to-date te krijgen.”

Vakmanschap
“Bij de renovatie van een monument komt een hoop vakmanschap kijken,” vertelt William Jansen. “De vijver bevat veel complexe details, zoals de ornamenten. Deze zijn onder andere met Triflex Cryl Spachtel in hun oude staat hersteld. Dat is handwerk en echt vakmanschap. Het herstelwerk werd met vloeibare producten gedaan, omdat complexe details als deze niet waterdicht worden met vaste producten.” De ondergrond van de fontein werd eerst door middel van stoom onder hoge druk gereinigd, omdat deze volledig was aangetast door algen. “Als je geen gezonde ondergrond hebt, laat het systeem los, wat de levensduur van de renovatie beperkt. Na de reiniging zijn de fonteinen hersteld, waarna de hele vijverpartij is afgedicht.”

Snel werken
Voor Multi Protect Nederland BV is de snelle doorharding belangrijk. “Na een uur zijn de producten volledig uitgehard en belastbaar. Hierdoor konden we snel werken. Daarnaast is het scheuroverbruggend, wat natuurlijk ideaal is bij de afdichting van constructies. Het heeft een zeer sterke laag, die toch flexibel is waardoor het de werking van de ondergrond op kan vangen.”

Eigenschappen materialen
“Bij de uitvoering van de afdichting van de vijver en bloembakken is eerst Triflex Cryl Primer 276 aangebracht en daarna het Triflex ProDetail systeem. Dit systeem wordt versterkt door toevoeging van scheuroverbruggende wapening. De kleurlaag Triflex Cryl Finish 205 fungeert als buitenlaag, als extra bescherming tegen invloeden van buitenaf. Dit systeem is UV-bestendig, geschikt voor constante waterbelasting en voorkomt de aangroei van onkruid vanwege de wortelwerende eigenschappen.”

Meer weten over de afdichting en bescherming van monumenten? Vraag infromatie aan of download de brochure ‘Partner in monumentbehoud’.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan