Logistic Campus Holtum

2 mei 2016
Nabij Sittard-Geleen, op het smalste stukje van Nederland, is een gloednieuw mega-distributiecentrum gebouwd. Het imposante complex is bijna 30 voetbalvelden groot en daarmee het grootste distributiecentrum van Nederland. Voor de isolatie van het uitgestrekte platte dak koos Leeyen Vastgoed voor de duurzame en brandveilige dakisolatie van ROCKWOOL.

Voor wat betreft duurzaamheid heeft projectontwikkelaar en investeerder Leeyen Vastgoed de lat hoog gelegd. Door het toepassen van onder meer ledverlichting, zonnepanelen en goede isolatie, streeft de gebouweigenaar naar het behalen van vier BREEAM-sterren (EXCELLENT).

BREEAM-NL en ROCKWOOL
ROCKWOOL kan bijdragen aan het behalen van 32 punten in de categorieën Gezondheid, Energie, Materialen en Afval. Voor Leeyen Vastgoed reden genoeg om het riante dak te isoleren met steenwol isolatie van ROCKWOOL. Door het isoleren van het dak met ROCKWOOL isolatie, wordt het thermische en akoestische comfort van het gebouw vergroot (Gezondheid). Dankzij de vormbaarheid van het materiaal worden kieren en naden gedicht. Daarnaast is de steenwol vormvast, wat ervoor zorgt dat het materiaal niet krimpt of schotelt door verschillen in temperatuur of vochtigheid. Dit biedt de zekerheid dat de thermische prestaties van het materiaal gedurende de hele levensduur optimaal blijven en niet afnemen in de loop der jaren (Energie). Steenwol heeft bovendien een lage milieu-impact gedurende de hele levenscyclus van het gebouw en fabrikant ROCKWOOL is net als de belangrijkste grondstoffenleveranciers in het bezit van het ISO 14001-certificaat (Materialen). De score voor Afval wordt toegekend als de hoeveelheid afval zoveel mogelijk is beperkt en wordt gescheiden voor recycling. ROCKWOOL steenwol isolatie is herbruikbaar en recyclebaar met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit.

Brandveiligheid op het dak
Naast de BREEAM-gerelateerde pluspunten, was ook het aspect brandveiligheid voor Leeyen Vastgoed van doorslaggevend belang bij de keuze voor het isolatiemateriaal.

Dakisolatie is een belangrijk onderdeel als het gaat om brandveiligheid van gebouwen. Bij brand stijgen hitte, rook en gassen op naar het dak en vormen daar een steeds dikker en heter wordende laag, die na een flash-over het gebouw in vlammen zet. De dakisolatie vormt de veiligheidsbarrière tussen een brand en de inhoud van het gebouw, en is samen met de gevels vaak bepalend voor de omvang van de brand. Een dakbrand is moeilijk te bestrijden door het verschil in hoogte en het geringe zicht op de plaats van de brand en de branduitbreiding. ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1000 °C; het valt in de beste klasse A1 volgens NEN-EN 13501-1. Onder brandbelasting blijft de steenwolstructuur intact en blijft deze het dak isoleren en de draagconstructie beschermen. Steenwol isolatie wordt dan ook niet meegenomen in de vuurlastberekening volgens NEN 6090.

Meer info: www.rockwool.nl/dakisolatie en www.rockwool.nl/breeam

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ROCKWOOL B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan