The Plaza, Aberdeen

26 april 2016
Aberdeen, de ‘granieten stad’, krijgt een boeiende nieuwe look

Net ten noorden van Aberdeen, in het Verenigd Koninkrijk., ligt ‘The Plaza’. ‘The Plaza’ is een project van Stewart Milne Homes met een uniek aanbod hedendaagse woningen en appartementen op de oevers van de Don. Het project dat de terreinen van de voormalige Davidson Mill inneemt, onderscheidt zich door zijn historische en industriële karakter, het gebruik van moderne materialen, de aanwezigheid van comfortvoorzieningen en de goede transportverbindingen.

Davidson Mill was een papierfabriek die van 1797 tot 2005 actief was en naast papier ook gipsplaten vervaardigde. Hoewel de fabriek nu gesloten en grotendeels afgebroken is, blijft ze toch een belangrijk landschapsbaken voor de stad Aberdeen. Voor Jeff Ewan en Steward Milne, de architecten van het nieuwe project, lag het dan ook voor de hand dat het hedendaagse uiterlijk ervan bij de historische omgeving zou aansluiten en naar het waardevolle erfgoed zou verwijzen.

Kenmerkend voor de architectuur van de fabriek zelf is de bakstenen constructie met grote ramen. De nieuwe appartementen sluiten daarbij aan door het gebruik van een overeenstemmend baksteentype en door de grote, vierkante en modern ogende ramen. Die bieden de bewoners niet alleen een ongehinderd zicht op het landschap, maar laten ook veel daglicht in de open leefruimtes vallen.

Als een aanvulling op de baksteen zochten de architecten een duurzame gevelbekleding met het uiterlijk van hout en met een lange levensduur. Door de jarenlange relatie en samenwerking met de ROCKPANEL Group wist architect Jeff Ewan dat de producten aan die vereisten tegemoet kwamen en een logische keuze zouden zijn.

Van de ontwerpfase tot en met de afwerking – bij elke fase leverde de ROCKPANEL Group technische adviezen en berekeningen om de specificaties voor ROCKPANEL Woods te helpen opstellen. Dat product is een gevelpaneel dat vervaardigd is met het bijzonder duurzame basalt en dat een uiterlijk heeft dat nauwelijks te onderscheiden is van echt hout.

Uit de verschillende uitvoeringen waarin ROCKPANEL Woods beschikbaar is, koos het ontwerpteam uiteindelijk voor de kleuren Ebony slate, Ebony granite, Rhinestone en Ceramic Oak. Dat zijn kleuren die ook in het bestaande historische metselwerk terug te vinden zijn. De gemakkelijk te zagen panelen werden bovendien al in de fabriek op verschillende breedtes en lengtes gezaagd om visuele texturen en patronen te vormen.

De architect wijst erop dat Aberdeen als de ‘Granite City’ bekend staat, omdat vele gebouwen er een volledig grijze kleur hebben. Dit project heeft echter een volledig ander en levendig karakter en biedt als een moderne, vernieuwde wijk ruimte voor een aantrekkelijke vorm van stadsleven.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan